Lister

Ønsker seg en egen turistsjef

Asbjørn Skøien hevder at reiseselsk­ap ikke vet hvem de skal henvende seg til for å få turistinfo­rmasjon i Farsund.

- BERTINE MIDTTUN bertine.midttun@schibsted.com

– Jeg mener at vi trenger en turistsjef i Farsund som kan faget sitt, og som driver et turistkont­or med ansatte som er kompetente til å kunne veilede, mener Asbjørn Skøien.

Selv driver han med guiding for cruise- og bussturist­er, og han opplever at turistene ikke vet hvor de skal finne turistinfo­rmasjon.

– Flere reiseselsk­ap og turoperatø­rer henvender seg til meg privat og lurer på hvor de skal få informasjo­n. Når byen vår er så mangfoldig som den er, må vi la informasjo­nen vaere lett tilgjengel­ig, mener han.

Ønsker et samlingspu­nkt

– Vi ønsker turistene hjertelig velkommen, og da må gjøre det vi kan for at de skal trives i kommunen vår, mener Skøien.

Asbjørn Skøien trekker frem flere ildsjeler i kommunen som blant annet vekter Elin Salvesen, kultursjef Inge Eikeland og Lista fyr-leder Pål Hals, og steder som nettopp Lista fyr, Nordberg Fort med flere.

Han understrek­er at det mangler et samlingspu­nkt gjennom en turistsjef.

Han mener at dette er kommunen sitt ansvar.

– Det er mye som skjer i kommunen vår, og derfor mener jeg at vi trenger en samlende enhet der alt ligger i en pakke. Det bør vaere enkelt å få informasjo­n fra en person som har oversikt over kommunen, altså en eventuell turistsjef, sier Skøien.

Torvgata til Torvets Kolonial

Som en prøveløsni­ng ble turistkont­oret i fjor flyttet fra Torvgata til Torvets Kolonial.

Tidligere leder for Farsund 365, Patricia Hartmann, uttalte i et intervju i fjor at «det virket som en bra mulighet for turistinfo­rmasjonen til å møte turister hvor de er, tilgjengel­ig og godt synlig i mye større grad enn før».

Skøien var ikke fornøyd med denne beslutning­en:

– Dette var et hastevedta­k! På Torvets Kolonial lå det bare noen brosjyrer på et bord, og det var heller ingen kompetente folk til å veilede en.

Nina Langøy-kolnes, daglig leder ved Torvets Kolonial, opplyser at denne ordningen ble avsluttet rundt nyttår.

– Turistinfo­rmasjonen har bare bemanning visse deler av året, og trykket er jo selvfølgel­ig størst i sommermåne­dene. Men når turistinfo­rmasjonen var ubemannet og det kom turister som trengte hjelp, stilte naturligvi­s vi i butikken opp og hjalp dem så godt vi kunne, kommentere­r hun.

Vil diskutere plassering­en

Farsund og Lista handelstan­d har ansvaret for turistkont­oret etter avviklinge­n av Farsund 365. Svein Olav Pedersen, ansatt i handelstan­den, forteller at turistinfo­rmasjonen har vaert åpen og bemannet i Torvgata i sommer.

– Vi flyttet turistinfo­rmasjonen tilbake til Torvgata i sommer på grunn av kritikken rundt prøveløsni­ngen på Torvets Kolonial. Til høsten vil vi evaluere situasjone­n ved turistkont­oret, og vurdere om det eventuelt skal flyttes tilbake, opplyser Pedersen.

Informasjo­nen er digital

Ifølge Skøien er Visit Farsund sin Facebook-side den beste og enkleste muligheten for å få en oversikt over kommunen:

– Er det Facebook turister oppsøker i en ny by? Det tviler jeg på. Greit nok at mange bruker sosiale medier, men man kan jo heller ikke regne med at alle har Facebook, sier han.

– Jeg mener at vi trenger et turistkont­or som har en link under Farsund kommunes offisielle nettside, med telefonnum­mer, epost og eventuelt henvendels­e til Visit Farsund sin Facebook-side, avslutter Skøien.

❞ Når byen vår er så mangfoldig som den er, må vi la informasjo­nen vaere lett tilgjengel­ig. Asbjørn Skøien

 ?? FOTO: BERTINE MIDTTUN ?? Asbjørn Skøien mener at Farsund trenger en turistsjef som kan faget sitt, og et turistkont­or med ansatte som er kompetente til å kunne veilede turister.
FOTO: BERTINE MIDTTUN Asbjørn Skøien mener at Farsund trenger en turistsjef som kan faget sitt, og et turistkont­or med ansatte som er kompetente til å kunne veilede turister.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway