Lister

Hygget seg på konsert

- VICTORIA BECKER MEBERG victoria.becker.meberg @schibsted.com

Mange møtte opp på Farsund Fjordhotel­l da Marianne Lundegaard, Arne Marthinsen, Vidar Arntsen, Sigurd Olsen, Frank Øverland og Kjell Martin Sirnes gjenskapte en konsert som Joni Mitchell holdt i 1979. Ti år gammel idé

Denne konserten ble tatt opp og senere utgitt på både plate og film under tittelen «Shadows and Light».

Kjell Martin Sirnes fikk ideen om å holde denne konserten for over ti år siden, og på lørdag ble «Shadows and Light» holdt i Farsund for første gang som en hyllest til Joni Mitchell.

Ragnhild Carlsen forteller at hun har vaert på mange slike konserter og det hun gledet seg mest til med denne konserten var å høre på Sigurd Olsen.

– Sigurd spiller nydelig på trompeten. Jeg foretrekke­r blåseinstr­umenter, men her er det jo litt av vaert. Joni Mitchell er ikke det jeg hører mest på, men jeg har jo hørt litt på den musikken, sier Carlsen – Så bra musikk!

Den unge gitaristen Johannes van der Hagen beskriver albumet til den canadiske musikeren som fantastisk musikk. Han har hørt mye på «Shadows and Light»-platen og sier at denne musikken absolutt er innenfor hans sjanger.

– Det er så bra musikk! Joni Mitchell hadde i tillegg et veldig bra band, akkurat som bandet er her i dag. Konserten blir gjort på nytt i dag, bare med andre dyktigere musikere, smiler han.

Skrøt av initiative­t

Selv om litt av konseptet med konserten var å hylle musikken av Joni Mitchell var det ikke alle som var like kjent med musikken og artisten.

– Jeg skal vaere aerlig å si at jeg ikke har noe forhold til Joni Mitchell, men jeg kjenner bandet, og jeg vet at når de fremfører så er musikken god, sier Helge Mikalsen som satte stor pris på initiative­t til konserten.

– Jeg tror alle her egentlig setter pris på det når noen steller i stand et sånt er arrangemen­t, sier han mens de rundt ham er enige. Bare begynnelse­n

Marianne Lundegaard og Kjell Martin Sirnes var i lykkerus etter den vellykkede konserten.

Lørdag kveld ble den legendaris­ke konserten av Joni Mitchell gjenskapt på Farsund Fjordhotel­l. Dette var litt som julaften egentlig. Nå har vi hatt en pakke under treet veldig lenge, og i dag fikk vi endelig lov til å åpne den. Kjell Martin Sirnes

– Alt jeg var redd for som kunne gå galt gikk ikke galt, sier en lettet Lundegaard, og legger ikke skjul på at det var utrolig gøy å endelig få fremføre det de har arbeidet med i et helt år.

Sirnes, som absolutt ville ha Lundegaard på vokal etter å ha hørt henne synge låter av Joni akkompagne­rt av seg selv på gitar i et selskap en gang, mener også at kvelden ikke kunne ha blitt bedre.

– Dette var litt som julaften egentlig. Nå har vi hatt en pakke under treet veldig lenge, og i dag fikk vi endelig lov til å åpne den. Og i tillegg få kunne dele den presangen med så mange andre var jo bare helt fantastisk, sier han.

Begge to er enige om at dette bare var begynnelse­n på noe de er nødt å gjøre igjen.

– Joni Mitchell er ikke en dame som kan stenges inn i skapet. Musikken er nødt til å bli spilt, konkludere­r Lundegaard med.

 ??  ??
 ??  ?? Marianne Lundegaard sang Joni Mitchell sine sanger med band.
Marianne Lundegaard sang Joni Mitchell sine sanger med band.
 ?? FOTO: VICTORIA BECKER-MEBERG ??
FOTO: VICTORIA BECKER-MEBERG
 ??  ?? Mange kom for å høre den legendaris­ke konserten.
Mange kom for å høre den legendaris­ke konserten.
 ??  ?? Helge Mikalsen syns konserten var et bra initiativ.
Helge Mikalsen syns konserten var et bra initiativ.
 ??  ?? Johannes van der Hagen har hørt mye på «Shadows and Light»
Johannes van der Hagen har hørt mye på «Shadows and Light»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway