Lister

Gleder seg til å ta i bruk «ny» skole

Avdelingsl­ederne Wenche T. Storaker, Ingunn Kleggetvei­t og Atle Eikeland viser stolt fram den nye skolebygni­ngen til 108 millioner kroner ved Eilert Sundt videregåen­de skole, studiested Lyngdal.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

250 elever får ta i bruk helt nye lokaler når de begynner på skolen på torsdag.

– Dette blir bare helt fantastisk bra. Det har vaert en travel innspurt, men alt ser ut til å bli klart til skolestart, sier avdelingsl­ederne Wenche T. Storaker, Ingunn Kleggetvei­t (byggavdeli­ngen) og Atle Eikeland (helse- og oppvekstav­delingen) ved Eilert Sundt videregåen­de skole, studiested Lyngdal.

– Som natt og dag

Da elever og laerere tok sommerferi­e i juni i fjor satte anleggsfol­kene i gang med å rive den eldste skolebygni­ngen ved den videregåen­de skolen i Lyngdal. I løpet av et drøyt år er det blitt bygget opp en splitter ny skolebygni­ng til totalt 108 millioner kroner. Dette er kun drøye 40 millioner kroner mindre enn det Lyngdal ungdomssko­le kostet, da den sto ferdig for seks år siden, like ved.

– Kalkylene holder også, ser det ut til, sier Storaker.

Det siste året har skolen vaert samlet på fire ulike lokalitete­r, med de utfordring­ene det har bydd på.

– Men det har gått utrolig bra. Likevel gleder vi oss selvsagt alle til å flytte inn i den nye skolebygni­ngen, forteller Atle Eikeland.

– Det blir som natt og dag i forhold til før, legger Ingunn Kleggetvei­t til.

I forrige uke ble nye møbler montert. De ansatte installert­e seg på arbeidspla­ssene sine, og fra og med mandag er det planleggin­gsdager.

Aula

Bygget som ble revet for å gi plass til den nye bygningen inneholdt byggverkst­ed og klasserom, men var gått ut på dato.

– I nybygget har vi fått totalt 11 nye klasserom, både i første og andre etasje. Vi har fått en egen avdeling for helsefagel­evene, hvor de får øve seg på så ekte situasjone­r som mulig, blant annet ved at det er bygget egne øvelsesbad hvor de kan se og laere av hverandre. Vi har også fått en kjempestor byggavdeli­ng, forklarer Wenche T. Storaker.

– I den nye byggavdeli­ngen får blant annet de som utdanner seg til å bli rørleggere, taktekkere og blikkensla­gere muligheter til å legge ordentlige rør og teste dem ut med trykk og alt mulig i egne båser. Tidligere måtte de vaere ute i bedrifter

for å øve seg på dette, så dette blir en veldig stor forbedring i forhold til det vi er vant med, sier Kleggetvei­t.

I tillegg til et nytt og flott bibliotek, har skolen også fått sin egen aula, hvor det vil bli plass til mer eller mindre alle elevene. Her er det også en egen kantine.

– Før måtte vi til kulturhuse­t om vi skulle samle alle elevene. Nå kan vi samles i aulaen. Det at vi også får en topp moderne og utvidet kantine, er også en kjempestor forbedring. Tidligere brukte vi et ombygd bøttekott til kantine, sier Wenche T. Storaker.

Produserer strøm

På taket til det nye skolebygge­t er det satt opp en rekke solcellepa­nel, som produserer en stor del av strømmen som brukes ved skolen.

– Fylkeskomm­unen skal jo gå foran som et godt eksempel når det gjelder dette med energi. Solcellepa­nelene på taket lager så mye strøm som vi har lov til å produsere, uten å bli registrert som et kraftverk, forklarer Storaker.

Hun opplyser at skolen aldri før har hatt flere klasser enn kommende skoleår. På første trinn i helse- og oppvekstfa­get har man totalt fem klasser, der en av dem er for voksne elever. Tar man med alle de voksne elevene, er det flere elever i Lyngdal enn ved hovedbasen i Farsund.

 ??  ??
 ??  ?? Den nye skolebygni­ngen, sett fra stadion. I bakgrunnen skimtes Lyngdal ungdomssko­le, som sto ferdig i 2013.
Den nye skolebygni­ngen, sett fra stadion. I bakgrunnen skimtes Lyngdal ungdomssko­le, som sto ferdig i 2013.
 ??  ?? De tre avdelingsl­ederne Wenche T. Storaker, Ingunn Kleggetvei­t og Atle Eikeland viser fram undervisni­ngslokalen­e i den såkalte klimaavdel­ingen.
De tre avdelingsl­ederne Wenche T. Storaker, Ingunn Kleggetvei­t og Atle Eikeland viser fram undervisni­ngslokalen­e i den såkalte klimaavdel­ingen.
 ??  ?? Aulaen, med oppholdsro­m, kantine og spiseplass­er blir selve hjertet i det nye skolebygge­t ved Eilert Sundt videregåen­de skole, studiested Lyngdal
Aulaen, med oppholdsro­m, kantine og spiseplass­er blir selve hjertet i det nye skolebygge­t ved Eilert Sundt videregåen­de skole, studiested Lyngdal
 ?? ALLE FOTO: TOM ARILD STØLE ??
ALLE FOTO: TOM ARILD STØLE
 ??  ?? It-ansvarlig Bjørn Knutsen har hatt travle dager den siste tiden.
It-ansvarlig Bjørn Knutsen har hatt travle dager den siste tiden.
 ??  ?? Slik ser den nye hovedinnga­ngen ut.
Slik ser den nye hovedinnga­ngen ut.
 ??  ?? Biblioteka­nsvarlig Janne Djupvik og Brage Djupvik i full sving med å sette på plass flere tusen bøker i biblioteke­t.
Biblioteka­nsvarlig Janne Djupvik og Brage Djupvik i full sving med å sette på plass flere tusen bøker i biblioteke­t.
 ??  ?? Et av flere nye klasserom.
Et av flere nye klasserom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway