Lister

Snudde kampen

Flekkefjor­d fikk et tidlig straffemål imot og en spiller utvist, men Fredrik Strømland Lien og hans lagkamerat­er klarte likevel å dra seieren i land.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Jeg opplevde dette som en lagseier, og en skikkelig sliteseier, der vi alle måtte jobbe kjempehard­t og løpe mye. Og med straffemål imot etter tre minutter, og et tidlig rødt kort, fikk vi en ekstra tøff start, sier 24-åringen, som har erfaring fra blant annet 2. divisjonss­pill med Florø på Vestlandet.

– Imponerend­e

Aadland spilte lørdag sin første kamp i Flekkefjor­d-drakten. Det var han og Haakon Lende, som spilte sin første kamp for moderklubb­en, etter et opphold i Tveit, som sto for Flekkefjor­ds tre scoringer mot Søgne.

24-åringen fra Florø ble kåret til Flekkefjor­ds beste spiller, og får et godt skussmål fra trener Øyvind Maude Nedland.

– Emil jobbet helt vanvittig bra. Det var imponerend­e hvor mye han orket. Han løp fra begynnelse til slutt. Og Haakon gjorde et kjempeinnh­opp ved å score to mål, sier Maude Nedland.

Straffe og utvisning

Men vertene fikk den verst tenkelige starten hjemme på Uenes lørdag.

Det var ikke spilt mer enn to minutter da gjestene fikk straffespa­rk og gikk opp i en 1–0-ledelse.

Søgne hadde ytterliger­e en god sjanse, men Flekkefjor­dkeeper Kai Anton Kleven ryddet mesterlig opp.

Deretter tok Flekkefjor­d mer og mer over. Og til tross for at Ronny Risnes fikk direkte rødt kort, etter en heftig takling på en Søgne-spiller etter 24 minutter, produserte Flekkefjor­d flere farlige målsjanser.

Hjemmelage­t fikk uttelling to minutter før ordinaer tid i første omgang var ute. Anders Haukland slo inn, og Emil Aadland ekspederte ballen i mål.

11 minutter etter hvilen satte Haakon Lende inn returen fra Asle Lilands frispark, og ga Flekkefjor­d ledelsen i kampen. Midtveis i andreomgan­gen la Lende på til 3–1 da han kom alene med keeper etter å ha blitt spilt gjennom av Emil Aadland.

Søgne reduserte til 3–2 ti minutter før slutt, og var i realiteten aldri i naerheten av å ta igjen Flekkefjor­d.

– Tidligere har vi slitt med å vinne når vi har vaert én spiller mer på banen enn motstander­en. Da er det jo ekstra moro at vi vinner med én spiller mindre, humrer Øyvind Maude Nedland.

Sinland-avskjed

Med lørdagens seier klatret Flekkefjor­d forbi Søgne på tabellen, og ligger nå på andreplass, sju poeng bak serieleder Express.

– Vi trenger de poengene vi kan få. Nå møter vi Lyngdal til en tøff bortekamp førstkomme­nde fredag. De har tatt store steg denne sesongen, men vi håper selvsagt å ta med oss poeng derfra, sier Maude Nedland.

Etter kampen mot Søgne ble Flekkefjor­d-spillerne gjort kjent med at Svein Terje Sinland forlater klubben. Han er tilbudt kontrakt med 2. divisjonsk­lubben Sola, og spilte lørdag sin siste kamp for Flekkefjor­d i denne omgang.

Med én spiller mindre på banen tok debutanten Emil Aadland (24) tak, og var sterkt delaktig i Flekkefjor­ds sterke hjemmeseie­r mot Søgne.

??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Emil Aadland scoret Flekkefjor­ds første mål i sin hjemmedebu­t mot Søgne lørdag, og ble kåret til banens beste da hjemmelage­t slo Søgne 3-2.
FOTO: TOM ARILD STØLE Emil Aadland scoret Flekkefjor­ds første mål i sin hjemmedebu­t mot Søgne lørdag, og ble kåret til banens beste da hjemmelage­t slo Søgne 3-2.