Lister

Gikk med underskudd

For første gang på 40 år gikk Konsmo Fabrikker AS med underskudd. Men det bekymrer ikke daglig leder Frank Hestås.

- MARIANNE FURUBERG, LINDESNES

Det har daglig leder, Frank Hestås, en god forklaring på.

– I fjor valgte vi å fisjonere eiendom og drift i to egne virksomhet­er, sier daglig leder, Frank Hestås.

I tillegg til å bygge hus og moduler, eier Konsmo Fabrikker tomter for salg. Nå er det ønskelig å rendyrke virksomhet­ene.

– Vi skilte ut virksomhet­ene på høsten i fjor og fikk da med resultatet fra det andre selskapet. Om vi hadde gjort det fra 1. januar 2019 ville det ikke vaert noe underskudd, sier Hestås.

Underskudd­et er på 359.000 kroner.

Omsetninge­n og kapitalen til selskapet viser gode tall.

– Det er ikke dramatisk. Vi liker selvfølgel­ig ikke å gå i rødt, men for det første hadde det ikke skjedd uten fisjon, og for det andre er det minimalt, sier han og forklarer at de har en egenkapita­l på drøyt 60 millioner kroner.

Samtidig har selskapet falt litt ned i omsetning, men dette har også Hestås en god forklaring på.

– Vi fikk en utsettelse på en større jobb av årsaker som ikke vi kan gjøre noe med. Den jobben er ikke i gang før nå. Da får man et vakuum som koster litt, forklarer han.

Konsmo Fabrikker er en bedrift som utelukkend­e bygger trebaserte løsninger, noe Hestås er stolt over.

– Nå bygger vi et helsehus som skal til Lofoten og vaere ferdig i august. Det består av ca 60 moduler i tre. For å si noe om volum kan man regne en modul per trailer. Dette viser at vi kan betjene det norske markedet i dag, og samtidig ha et fokus på fornybare resurser og klima, sier han.

Med en egenkapita­landel på 24,4 prosent regnes soliditete­n som god.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Daglig leder ved Konsmo Fabrikker AS, Frank Hestås, forteller om naturlige årsaker til at firmaet gikk med underskudd i 2018.
FOTO: TOM ARILD STØLE Daglig leder ved Konsmo Fabrikker AS, Frank Hestås, forteller om naturlige årsaker til at firmaet gikk med underskudd i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway