Lister

Ber om bedre skilting av fem knop-sone

Fartsgrens­en gjennom Indresunde­t ved Belland og Baerøykile­n i Rosfjord er i dag fem knop. Hytteeiere i området ber om bedre skilting.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Det er hytteeiere i sundet som ber om bedre skilting av grensen på fem knop i området.

– De senere årene har vi vaert vitne at båttrafikk­en gjennom sundet har økt betrakteli­g, og da spesielt en økning av unge båtførere i små raske båter, men også godt voksne, som har store problemer med å overholde fartsgrens­en! Om det er fordi de ikke kan se, eller vil se, dagens skilting vites ikke, skriver Nina Slettebø i et brev til Lyngdal kommune på vegne av hytteeiere i området.

Fartsgrens­en i området er skiltet både ved innløpet til Indresunde­t og ved Eitlandsne­set før en kjører inn i Baerøykile­n ved Kjeholmen.

På disse skiltene står det med svart skrift på gul bunn at fartsgrens­en er fem knop, og at overtredel­se av fartsgrens­en kan bli anmeldt av Lyngdal havnevesen.

Nå mener hytteeiern­e i området at havnevesen­et må sette opp et nytt skilt med hvit bunn og rød kant med et «5»-tall i midten ved begge innseiling­ene.

– Vi syns båttrafikk er hyggelig, men det er skummelt når våre små naermest blir skylt på land når de bader som resultat av for stor fart som generer store bølger, og uvettig kjøring! Det er et under at det ikke har oppstått ulykker. Derfor ber vi om at ny og bedre skilting tas opp til vurdering, nye røde/hvite/sorte skilt slik som Korshavn per idag har. Dette mener vi kan bidra positivt og tryggende for både badene og båtfolk, mener Slettebø.

 ?? FOTO: LISTER FRILUFTSRÅ­D ?? Mellom Kileholmen og Eitlandsne­set er det i dag et gult skilt hvor det står skrevet at fartsgrens­en gjennom sundet mellom Baerøy og Belland er fem knop.
FOTO: LISTER FRILUFTSRÅ­D Mellom Kileholmen og Eitlandsne­set er det i dag et gult skilt hvor det står skrevet at fartsgrens­en gjennom sundet mellom Baerøy og Belland er fem knop.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway