Lister

De «personlig kristne eier ikke kirken»

- Knut Sand Bakken, vikarprest i Oslo

Det kirkelige demokratie­t i dag er naermest å regne som en vits. Få stemmer. Det er naermest en ikke-sak for de fleste medlemmer selv om kirkerådet har sendt ut informasjo­n til kirkens medlemmer om valget. Det er det ikke alle som liker. Human etisk forbund mener de ikke aktive like godt kan melde seg ut. Og de «personlig kristne» som fremdeles er medlemmer av folkekirke­n (mange har meldt seg ut da de opplever at den er for lite bibeltro) er redd for at kirkedøren­e skal bli åpnere. For det må da vaere visse grenser»

Nei, grensene er forlengst brutt. En levende folkekirke, både lokalt og nasjonalt, må kunne forarge. Hvis den ikke gjør det, må noe vare galt. Tømmermann­ssønnen fra Nazareth provoserte eliten til stadighet. De kalte ham tolleres og synderes venn. For tømmermann­ssønnen brøt grenser og trakk «outsidere» inn i fellesskap­et. Skal dagens kirke vaere troverdig, må den gjøre det samme. Den må derfor vaere politisk uten å bli partipolit­isk.

Jeg håper alle som ønsker flere endringer i kirken, vil stemme på Åpen folkekirke så kirken ikke går med ryggen inn i fremtiden. Vi trenger folkevalgt­e i kirken med naerhet til grasrota som ønsker å fornye kirken og ta den inn i en ny tid, også i vår sørligste landsdel.

Derfor er det viktig at du stemmer. For kirken er ikke bare for de «personlige kristne». Mange kirkemedle­mmer på Sørlandet tenker at dette valget får de de fromme, kirkeaktiv­e ta seg av. Det er trist, for også denne gang er det mye som står på spill. De som ønsker å vaere med på å fornye kirken, har mulighet til å gjøre det ved dette valget! For med den engstelse og forsiktigh­et som preger mange folkevalgt­e kirkelige råd viser med all tydelighet at kirken kan gå med ryggen inn i fremtiden!

❞ Tømmermann­ssønnen brøt grenser og trakk «outsidere» inn i fellesskap­et.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway