Lister

Scoret seks mål

Lyngdal trengte ikke å anstrenge seg nevneverdi­g for å dra i land seieren borte mot tabelljumb­o Tveit mandag kveld.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Karl Morten Igland noterte seg for seks nettkjenni­nger da Lyngdal banket tabelljumb­o Tveit 9-2 på bortebane tirsdag kveld.

Rødtrøyene vant til slutt hele 9–2, i det Lyngdal-trener Jan Ove Pedersen beskriver som en litt rotete kamp.

– Vi startet bra, og vant noen baller høyt oppe på banen. Men på stillingen 4–0 etter 21 minutter så dabbet det litt av fra vår side, noe som er helt naturlig når man leder så mye. Derfra og ut rotet vi det litt til for oss selv, sier Pedersen.

Men lyngdølene­s seier var aldri truet. Og bare på de siste ti minuttene scoret rødtrøyene fire ganger!

Kampens store spiller ble Karl Morten Igland, som fikk inn seks fulltreffe­re!

– Det har jeg aldri klart før på seniornivå. Selvsagt var det veldig gøy å score så mange. Etter tre mål i første omgang, hadde jeg et lite håp om å klare tre til i andre. Det klarte jeg sannelig, ler Igland, som nå står bokført med sju mål for Lyngdal, etter bare noen få kamper.

Igland får skryt av trener Jan Ove Pedersen.

– Det er bra gjort å score så mange mål i én kamp, saerlig når han skaper målsjansen­e selv, sier Pedersen.

Han karakteris­erer det som «ekstremt» bra å score så mange som ni mål, og reise seg litt etter å ha dabbet av stillingen 0–4.

– Alle poengene blir viktige for oss nå på høsten, sier Pedersen, vel vitende om at han har mistet og mister flere spillere i høst. Mandag spilte blant annet Kristoffer Reiersen Risnes sin siste kamp i Lyngdal-drakten for i år.

Etter mandagens seier ligger Lyngdal på fjerdeplas­s på 4. divisjonst­abellen, bare to poeng bak Søgne på andreplass.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Lyngdals målscorere, fra venstre: Peder Sanden, Espen Haegeland, Karl Morten Igland (seks mål) og Aleksander Gundersen.
FOTO: PRIVAT Lyngdals målscorere, fra venstre: Peder Sanden, Espen Haegeland, Karl Morten Igland (seks mål) og Aleksander Gundersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway