Lister

Åpen for samarbeid

– Når jeg mener noe viktig, så er jeg ganske tydelig på det.

- MARTINE KILE SØYLAND

Det sier Jon-are Åmland som er Kristelig Folkeparti­s ordførerka­ndidat i Lyngdal. Når han ser tilbake på sin første periode i kommunesty­re, er han spesielt fornøyd med å ha fått bevilget økt støtte til frivillige samt ønsket plassering på helsehuset.

– Hvilket valgløfte har du holdt?

– Vi lovet økt støtte til frivillige lag og foreninger i Lyngdal, noe vi fikk gjennomfør­t i første budsjettru­nde med en økning på 200.000 kroner. Det ønsker vi å øke ytterliger­e neste periode.

– Hvilket valgløfte har du brutt?

– Jeg kan ikke komme på en konkret sak, men generelt er det flere ting vi har ønsket, men ikke vaert i posisjon til å få til.

– Er det noe du angrer på, politisk, den siste fireårsper­ioden?

– Det er enkeltsake­r jeg i ettertid ser at kunne blitt håndtert annerledes. Der enkeltpers­oner er blitt mer berørt enn hva jeg forutså. Da angrer jeg på at jeg ikke stod mer opp for de personene der og da. Men så er det jo lett å vaere etterpåklo­k.

– Nevn én ting du er spesielt fornøyd med å ha oppnådd denne perioden?

– Foruten økt støtte til lag og foreninger, så er jeg fornøyd med at vi fikk plassert helsehuset der det nå er. Det var noe vi kjempet hardt for, og det er kanskje den tøffeste runden vi hadde i perioden.

– Hvilke personlige egenskaper har du som gjør deg egnet til å vaere ordfører?

– Jeg ser på meg selv som en raus og omgjengeli­g person som kan samarbeide med de fleste, selv om vi kan vaere litt uenige. Jeg tror også at jeg kan vaere en samlende person. I tillegg har jeg tanker og visjoner for den nye kommunen vår som jeg mener er viktig.

– Hvilket/hvilke parti(er) er aktuelle å samarbeide med i kommende periode?

– Som sentrumspa­rti ligger det i vår natur at vi kan samarbeide både med høyre- og venstresid­en. Denne perioden har vi hatt et veldig godt samarbeid med Høyre, som på mange måter er nokså naert beslekta politisk sett. Samtidig vil det vaere naturlig å ha kontakt med partier på venstresid­en for å se om det er vilje, ønske og mulighet for samarbeid. Utgangspun­ktet vårt er å ha så mye Krf-politikk som mulig, og det er forskjelli­ge måter å oppnå det på.

– Hvilket/hvilke parti(er) er det helt uaktuelt å samarbeide med?

– Det er ingen som er helt uaktuelle, for jeg tror vi kan finne noe i samtlige partier som vi kan enes om. Men det er jo

❞ Jeg ser på meg selv som en raus og omgjengeli­g person som kan samarbeide med de fleste

klart at jo lengre ut på skalaen man kommer, jo mer utfordrend­e vil det bli.

– Frykter du lokaliseri­ngsstrid mellom audnedøler og lyngdøler etter kommunesam­menslåinge­n?

– Nei. Det har vaert et godt samarbeid, og jeg tror det er enighet om at Audnedal skal ha sine tjenester der oppe. Det er ikke noen ønsker om å flytte alt til Lyngdal sentrum.

– Bør det bygges ny Å barneskole - eller bør den gamle skolen rustes opp?

– Det må gjøres en skikkelig vurdering. Vi må få kostnadene på bordet og legge en plan på hva som skal gjøres. Det er altfor tidlig å si at vi skal bygge en ny. Man må se på helheten, da det er mange behov i kommunen når det gjelder skoler. Dessuten har vi høy gjeld etter å ha bygd helsehus og barnehage, så min mening er at det ikke er rom for veldig store investerin­ger de neste årene.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MARTINE KILE SØYLAND ?? Jon-are Åmland synes samarbeide­t i kommunesty­ret i perioden har vaert bra.
FOTO: MARTINE KILE SØYLAND Jon-are Åmland synes samarbeide­t i kommunesty­ret i perioden har vaert bra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway