Lister

En politisk nomade

Ronny Nielsen har vaert på politisk vandring, men i år stiller han som Høyres ordførerka­ndidat i Kvinesdal.

-

Han har vaert represente­rt i kommunesty­ret i 20 år og stiller til valg for sjette gang på rad.

Nielsen har alltid vaert samfunnsen­gasjert og forteller at han ble politisk aktiv etter en henvendels­e fra KRF. Det endte med en periode for KRF. Senere ble han valgt inn for Høyre. Ved forrige kommunesty­revalg stilte han imidlertid for Fremskritt­spartiet, men meldte seg ut av partiet i løpet av perioden og har etter det stått som uavhengig.

Men nå er det Høyres politikk han stiller seg bak.

– Hvilket valgløfte har du holdt?

– Jeg har kjempet for primaertje­nestene i kommunen og engasjerte meg for eksempel tungt i å beholde Feda omsorgssen­ter.

– Hvilket valgløfte har du brutt?

– Jeg kan kanskje ikke si at jeg har brutt løfter, men det er ting jeg burde ha jobbet mer med. Jeg burde hatt et større trykk på sentrumsut­vikling. Når det gjelder gangbroa på Feda, så har jeg nok heller ikke hatt tilstrekke­lig oppmerksom­het.

– Er det noe du angrer på, politisk, den siste fireårsper­ioden, og hva ville du i så fall gjort annerledes?

– Noen mennesker og grupper har ikke forutsetni­nger til å kjempe sin egen sak. Vi har et spesielt ansvar å snakke de svakeste sine saker, og jeg angrer nok på at jeg ikke har brukt nok tid på dette.

– Nevn én ting du er spesielt fornøyd med å ha oppnådd denne perioden?

– Jeg føler jeg har gjort mitt for å få økt oppmerksom­het på ensomhet, livskvalit­et og trivsel. Det er minst like viktig å jobbe med dette som rent fysiske ting som for eksempel svømmehall.

– Hvilke personlige egenskaper har du som gjør deg egnet til å vaere ordfører?

– Både i jobbsammen­heng og ellers har jeg jobbet med mye som krever evne til å inngå kompromiss. I skjaerings­punktet hvor mennesker møtes er det megling som skaper fremdrift. Det er viktig å lytte før man konkludere­r. Jeg mener jeg er god til å lytte og har evnen til å møte andre på deres premisser.

– Hvilket/hvilke parti(er) er aktuelle å samarbeide med i kommende periode?

– Høyre søker innflytels­e. Denne perioden har vi samarbeide­t godt med Frp og KRF. Det er naturlig å se på et fortsatt samarbeid.

– Hvilket/hvilke parti(er) er det helt uaktuelt å samarbeide med?

– Av de som stiller med liste til valget, er det ingen som er

Vi har et spesielt ansvar å snakke de svakeste sine saker. Ronny Nielsen

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway