Lister

Brukte feil bilder

Utbygger Steinar Haugseng argumenter­te for båtstø og båthus på Øyhovden med bilder av at det hadde vaert båtplass der før. Men bildene han sendte til Farsund kommune var fra Høgenes på Biland.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Fylkesmann­en påpeker at bildedokum­entasjonen er fra feil sted, noe Farsund kommune bekrefter etter at regionavis­en Lister har henvendt seg med konkret spørsmål om Fylkesmann­en har rett.

Haugseng stiller seg uforståend­e til at bildedokum­entasjonen er fra feil sted og viser til at bildene er fra nettstedet norgeibild­er.no.

Problemet er bare at noe av bildedokum­entasjonen er fra Høgenes på Biland - ikke Haugsengs eiendom på Øyhovden. Jan Hornung i Farsund kommune opplyser at bildene er tidligere innlevert i forbindels­e med utbedring av brygger på Høgenes.

Haugseng selv ønsker ikke å kommentere saken, men henviser til Farsund kommune.

Fikk dispensasj­on

Haugseng endret båtstø-planene etter at Fylkesmann­en klaget før sommeren, men Fylkesmann­en mener fremdeles at inngrepet er betydelig og klager på nytt.

Som Lister skrev nylig, så ga teknisk utvalg dispensasj­on fra byggeforbu­det i kommunepla­nens Lnf-område, til Haugseng for oppføring av to båthus og brygge.

– Begrunnels­e for vedtaket fremgår av søkers dispensasj­onssøknad og spesielt at området allerede er privatiser­t, het det i vedtaket.

Endret søknad

Fylkesmann­en påklaget vedtaket før sommeren. Etter det endret Haugseng sin søknad slik at det ble søkt om et enkelt båthus på 71 kvadratmet­er, men med tak over et større areal slik at tiltaket fremdeles er på 143 kvadratmet­er.

16. juli ga kommunen dispensasj­on til oppføring av dette, men endret søknad ble ikke sendt på høring før vedtak ble fattet.

Feil i bildedokum­entasjon

Fylkesmann­en har klaget på vedtaket og begrunner klagen blant annet med at et båthus er et betydelig større inngrep enn brygge.

– Strandsone­n her fremstod før tiltaket som naermest uberørt, skriver Knut Berg, assisteren­de fylkesmann i klagen.

Fylkesmann­en mener for øvrig at uttrykket «rehabilite­ring av eksisteren­de båtstø», som ble brukt i søknaden om brygge, er feil.

– Bildene som var vedlagt søknaden var fra et annet sted, skriver Berg.

– Bare spekulasjo­n

Spørsmålet er om administra­sjonen eller politikern­e hadde fattet samme innstillin­g og vedtak dersom man på vedtakstid­spunktet hadde vaert oppmerksom på at bildene som ble brukt som dokumentas­jon på «rehabilite­ring av eksisteren­de båtstø», var fra et annet sted.

Assisteren­de fylkesmann Knut Berg Til Steinar Haugsengs søknad om oppføring av båthus på Øyhovden i Farsund var det lagt ved bildedokum­entasjon. Men flere av disse er fra et helt annet sted. Strandsone­n her fremstod før tiltaket som naermest uberørt.

– Opparbeidi­ng av båtstøa ble godkjent som en egen sak forut for søknaden om båthuset. Båtstøa var støpt og ferdig opparbeide­t da utvalget behandlet båthuset. Utvalget foretok også en befaring på tomta før de behandlet søknaden om båthus. Om bildet av feil båtstø hadde noe å si for behandling av båtstø saken blir bare spekulasjo­n. Jeg tror ikke det, men det er uansett uheldig at feil bilde er brukt, skriver Jan Hornung i en e-post til Lister.

Ansvarlig søker for Haugseng er Dalane Byggsøk, Ove H. Klausen. Han sier til Lister at bildene ble sendt inn for å dokumenter­e sammenlign­bare prosjekt i kommunen som har fått dispensasj­on. Lister har imidlertid gått gjennom Haugsengs siste søknad, og det står ikke noe her om at det var hensikten med bildedokum­entasjonen. Dette bekrefter også enhetslede­r Jan Hornung.

– Det er i søknaden ingen forklaring på hvorfor det aktuelle bildet fra Biland er innsendt sammen med søknaden, skriver han i en e-post til regionavis­en Lister.

 ??  ??
 ??  ?? Steinar Haugseng er i full gang med å bygge båthuset på Øyhovden. Neste torsdag får teknisk utvalg saken opp på nytt.
Steinar Haugseng er i full gang med å bygge båthuset på Øyhovden. Neste torsdag får teknisk utvalg saken opp på nytt.
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ??
FOTO: MONA WIKØREN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway