Lister

Inntar nytt område

I år skal Backes bu og området rundt bli brukt aktivt under Nordsjøfes­tivalen. Daglig leder Ann Helen Erichsen gleder seg.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Backes bu har denne våren fungert som folkemusik­kscene når Nordsjøfes­tivalen har invitert til jevnlige konserter under tittelen «FOLK på Backes».

– Vi har erfart at det bygget og den plassen har fungert veldig godt. Bygget danner en intim og naer ramme rundt konsertene. Det liker vi veldig godt, sier daglig leder i Nordsjøfes­tivalen, Ann Helen Erichsen.

UNDER ÅRETS festival, som begynner neste torsdag - 29. august - vil festival-ledelsen spille på suksessen. Men de vil også utvide dette for å skape noe helt nytt.

– Vi ønsker alltid å utvikle oss videre. Nå skal vi prøve å skape et spennende, nytt festivalom­råde. Vi skal utvide opplevelse­n på Backes og utvide kapasitete­n, sier Erichsen.

Rent konkret gjør man dette ved å taue bort lekteren som huser den nye Bar Over bort fra der den nå ligger ved Tollboden til Backes bu.

– Lekteren tar turen over havnebasse­nget og legges longside. Den vil man kunne gå i land på fra brygga mot broen. Lekteren vil fungere som scene på enkelte konserter - med brygga som publikumpl­ass, sier festivalsj­efen.

Hele området stenges og gjøres til et festivalom­råde hele helgen.

FREDAG KVELD blir det dans både på lekteren og brygga. Og det blir konserter både inne og ute.

– Vi har fått ett av Norges aller beste danseband siden 1980tallet i vår sjanger, Jutullaget, til å spille opp til dans. De er veldig dyktige. Vi har alltid hatt nordsjødan­s, men i år trykker vi litt ekstra på i forhold til denne, sier Ann Helen Erichsen.

Også Lista Trekkspill­klubb og duoen Wenche og Arne vil spille opp til dans denne fredagskve­lden. Og det blir ikke minst konsert med det irske bandet Fullsett.

– Folk i Farsund er veldig glade i irske musikere. Det så vi blant annet da Andy Irvine var her. Da var det stappfullt på Backes bu som tar rundt hundre mennesker. Fullsett skal ha konsert ute. De er et veldig godt live-band. Det ønsker vi at flest mulig skal få muligheten til å oppleve. Derfor har vi lagt det ut til Bar Over og brygga, sier Erichsen.

– Vaeret vil selvfølgel­ig styre mye. Ved dårlig vaer flyttes dansen til Farsund Fjordhotel­l og konserten innendørs på Backes bu, legger hun til.

OGSÅ LØRDAG KVELD blir det opplegg i og ved det nye festivalom­rådet. Da skal blant annet den unge superfeles­pilleren Ryan Young spille sammen med gitaristen Jenn Butterwort­h.

– Stemningen vil garantert stå i taket med Saltfishfo­rty fra Orkenøynen­e når Douglas Mountgomer­y på fele og Brian Cromarty på sang og gitar setter i gang, sier Ann Helen Erichsen.

Lørdagskve­lden avrundes med Nordsjøfes­tivalens spelemanns­lag. Det blir da et gjensyn med lørdagens artister i en slags ellevill kreativ finale.

Festivalsj­efen har tro på det nye festivalom­rådet.

– Det er utrolig fint område som er i ly for vinden. Det kan bli en fin ramme rundt det musikalske, mener hun.

Litt av bakgrunnen for bruk av det nye området er byggearbei­dene i Farsund sentrum og usikkerhet­en rundt tilgang til Eilert Sundt-hallen.

– Vi har blitt nødt til å tenke nytt og kreativt. Jeg tror dette vil bli veldig bra. Jeg håper folk beveger på seg og får med seg dette. De vil i så fall få oppleve spillegled­en og kreativite­ten som finnes i folkemusik­ken, avslutter Erichsen.

Nå skal vi prøve å skape et spennende, nytt festivalom­råde. Ann Helen Erichsen

 ??  ??
 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Området rundt ankeret og Backes bu blir nytt festivalom­råde for Nordsjøfes­tivalen i år. Daglig leder for festivalen, Ann Helen Erichsen, gleder seg til å ta det i bruk.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Området rundt ankeret og Backes bu blir nytt festivalom­råde for Nordsjøfes­tivalen i år. Daglig leder for festivalen, Ann Helen Erichsen, gleder seg til å ta det i bruk.
 ??  ?? Det irske bandet Fullsett vil ventelig skape liv og røre på Bar Over ved brygga ved Backes bu fredag under Nordsjøfes­tivalen. PRESSEFOTO
Det irske bandet Fullsett vil ventelig skape liv og røre på Bar Over ved brygga ved Backes bu fredag under Nordsjøfes­tivalen. PRESSEFOTO

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway