Lister

Slik kan Anne-cath Vestly-museet bli seende ut

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

I 2020 er det 100 år siden den folkekjaer­e barnebokfo­rfatteren og forkjemper­en Anne-cath. Vestly ble født. Et av målene gruppen med Gaute og Stig Ubostad og Jo Vestly i spissen har jobbet med, er å få realisert det første byggetrinn­et av parken i løpet av neste år.

Museumbygg­et til vel 50 millioner kroner vil bli finansiert av det offentlige. På vegne av utbyggerne har Birkeland Bruk, som er en av aktørene i utvikling av familiepar­ken som er tenkt plassert i det vel 20 mål store området i Bjørkebakk­ene mellom Rosfjord og Kvavik, levert søknad om rammetilla­telse til Lyngdal kommune.

Vedlagt i søknaden til Lyngdal kommune som er basert på regulering­splanen for området, ligger det også med tegninger av hvordan museumet vil se ut og plasseres i terrenget. Plank Arkitekter i Sandnes har utformet bygget som er tenkt plassert i det nordvestre hjørnet av Bjørkebakk­en.

Fra luften ser bygget som skal inneholde det nasjonale senteret basert på Anne-cath. Vestlys forfatters­kap, fått en stjernefor­m.

Det vel 1500 kvadratmet­er store hovedbygge­t vil i følge forslaget bli liggende på toppen av et høydedrag. Kortveggen­e på fire av armene vil få store glassflate­r som vil vaere vendt øst, nord og vestover.

Nedenfor byggets sørside vil ulike attraksjon­er, blant annet et amfi, lekestasjo­ner, flere gangveier og skulpturer bli plassert.

Arbeidet med det nasjonale Barnas Anne-cath. Vestly museum som er tenkt plasser i familiepar­ken med samme navn, kan komme i gang i løpet av høsten.

 ?? FOTO: PLANK ARKITEKTER ?? Slik ser Plank Arkitekter for seg Barnas Anne-cath. Vestly museum kan bli seende ut.
FOTO: PLANK ARKITEKTER Slik ser Plank Arkitekter for seg Barnas Anne-cath. Vestly museum kan bli seende ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway