Lister

FIL tapte igjen

Karl Mathingsda­l (29) synes det er tungt å vaere Filspiller for tiden.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Vi er få på trening, sliter med å stille lag, og ting blir litt halvveis. Så sånn sett er det litt tungt ja, sier 29-åringen etter et nytt Fil-tap.

– Heldig

Tabelltoer Søgne ble for sterke for FIL i Alcoa miljøpark lørdag. Men de hvitgrønne fra kaperbyen tapte «bare» 1-0. FIL tapte 0-7 mot Randesund i forrige kamp og 0-14 mot Express i kampen før det.

– Søgne er et bra lag, og jeg synes det var positivt at vi ikke slapp inn mer enn ett mål. Vi var vel heldig som ikke fikk flere mål imot oss. De unge spillerne våre viste at de kan. Jeg synes de gjorde en god figur. Det gjorde også spillerne som stilte opp og hjalp oss ut med å stille lag, sier Mathingsda­l.

En av dem som stilte opp, litt på sparket, var den tidligere Lyngdal-spilleren John Arne Ljosland. Han har bosatt seg i Farsund, og har spilt litt for klubbens B-lag denne sesongen. Mot Søgne lørdag spilte han hele kampen. Det var ikke spilt mer enn to minutter før han var naer ved å gi FIL ledelsen.

– Det var skikkelig tungt. Søgne var ganske gode. Selv om vi jaget en utligning på slutten, hadde det vaert et lite ran om vi hadde fått med oss poeng, sier Ljosland, som scoret 39 seriemål for Lyngdal fra 2006 til 2012.

Han ser det ikke som realistisk at han kommer til å bli fast inventar i Fil-drakten utover høsten.

– Det var moro å spille, men tiden strekker ikke til. Denne gangen var jeg bare med for å hjelpe FIL med å stille lag. Da jeg ble spurt var det kun ti spillere som var klare. Nå ble vi heldigvis litt flere, sier Ljosland.

Med en syltynn tropp skulle Fil-trener Ronny Fredriksen gjerne ha benyttet seg av den rutinerte lyngdølen fremover.

– Jeg har lenge hatt et håp om å få ham med. Han er rutinert, kreativ og rolig med ballen. I den situasjone­n vi er i har han masse å bidra med, sier Fredriksen.

Søgne-dominans

Søgne tok ledelsen etter 12 minutter, og var spillemess­ig overlegne i første omgang. Gjestene produserte også de fleste store sjansene før lagene gikk til pause.

I andre omgang kom FIL litt mer med, men fortsatt var det Søgne som hadde de farligste

sjansene. Ti minutter før slutt brant Søgne også et straffespa­rk, som Fil-keeper Srdan Peselj reddet mesterlig.

På slutten av kampen hadde FIL et visst press, og jaget en utligning. Men den kom aldri.

– Stolt

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå her og si at jeg er skuffet over at vi tapte mot Søgne. Men det er jeg faktisk, når vi er så naere. Søgne er tross alt tabelltoer, og et veldig bra lag. Etter stortapene vi har hatt i det siste var det nok mange som så for seg stygge sifre også i dag. Med en halv ungdomsrek­ke og to B-lagsspille­re er jeg stolt over det guttene presterer, sier Filtrener Ronny Fredriksen.

FIL ligger fortsatt nest sist på 4. divisjonst­abellen, og har 14 poeng opp til trygg plass. Kommende lørdag står Lyngdal på andre banehalvde­l. Lyngdølene vil garantert gjøre livet surt for Fil-spillerne, i håp om å revansjere 1-2-tapet de opplevde 16. mai.

– Lyngdal er selvsagt storfavori­tter foran den kampen. Men vi har ingenting å tape. Og Lyngdalspi­llerne kan bli nervøse, og at kan alt mulig skje, påpeker Fredriksen.

❞ Vi var vel heldig som ikke fikk flere mål imot oss. Karl Mathingsda­l

 ??  ??
 ??  ?? Karl Mathingsda­l og FIL kjempet godt mot Søgne, men det ble likevel 0-1-tap i Alcoa-parken lørdag. Til venstre Mathias Haaland-jensen og til høyre Joachim Andreassen.
Karl Mathingsda­l og FIL kjempet godt mot Søgne, men det ble likevel 0-1-tap i Alcoa-parken lørdag. Til venstre Mathias Haaland-jensen og til høyre Joachim Andreassen.
 ??  ?? Den tidligere Lyngdal-spilleren John Arne Ljosland spilte sin første A-kamp for FIL.
Den tidligere Lyngdal-spilleren John Arne Ljosland spilte sin første A-kamp for FIL.
 ??  ?? Srdan Peselj reddet Søgnes straffespa­rk ti minutter før slutt. Keeperen pådro seg to brudd i fingrene i redningen, og blir nå ute i seks uker.
Srdan Peselj reddet Søgnes straffespa­rk ti minutter før slutt. Keeperen pådro seg to brudd i fingrene i redningen, og blir nå ute i seks uker.
 ??  ?? Fil-trener Ronny Fredriksen var stolt over spillernes innsats, til tross for tap.
Fil-trener Ronny Fredriksen var stolt over spillernes innsats, til tross for tap.
 ?? ALLE FOTO: TOM ARILD STØLE ??
ALLE FOTO: TOM ARILD STØLE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway