Lister

Politiet tok beslag i bil

Politiet beslagla nylig en bil i jakten på personen som kjørte på og drepte 28 år gamle Daisy Maï Tran på Snartemo for tre måneder siden.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Tipset gikk på at det var en bil som kan knyttes til området på Snartemo hvor to kvinner ble påkjørt, og som vi fant grunn til å undersøke. Nå skal bilen undersøkes, for å se om den har noe med saken å gjøre, sier politiadvo­kat Hellek Rue i Agder politidist­rikt til avisen Lister.

Det var NRK Sørlandet som først meldte om beslaget.

Ingen siktet

28 år gamle Daisy Maï Tran, som var fransk statsborge­r ble funnet død på Urestadveg­en ved Snartemo i Haegebosta­d tidlig søndag morgen 2. juni. En kvinne i 20-årene, fra Litauen ble et lite stykke unna funnet hardt skadet.

Politiet mener de ble påkjørt, og har fortsatt som en hovedteori at sjåføren stakk fra stedet.

De to kvinnene hadde vaert på dugnad til festivalen The Bivrost Gathering som skulle arrangeres på en avsideslig­gende gård noen hundre meter fra selve Urestadveg­en noen uker senere. På kvelden lørdag 1. juni deltok de på en fest på gården, og en gang i løpet av natt til søndag hadde de tatt seg ned til Urestadveg­en, hvor de ble påkjørt.

Politiet har undersøkt en rekke kjøretøy i kjølvannet av påkjørsele­n, uten å finne noen gjerningsp­erson.

Ingen personer er siktet i saken, men politiet har gjentatte ganger uttrykt at de har tro på at de skal finne ut hvem som kjørte på de to kvinnene.

Bilen som nå er beslaglagt har til nå vaert ukjent for politiet. Vedkommend­e som tipset politiet om bilen trodde at politiet visste om den fra tidligere.

– Det er derfor vi hele tiden gang på gang har bedt publikum om å tipse oss, selv om de selv kanskje tror at opplysning­ene ikke er interessan­t for politiet. Det er bedre at vi mottar samme tips to ganger enn at vi ikke får det i det hele tatt. Så hvis noen fortsatt har opplysning­er som de ikke har gitt til politiet, så er vi selvsagt interesser­t i å få vite om dem, forklarer Rue.

Han legger til:

– Det er jo ikke sikkert at bilen som vi nå har beslaglagt har noe med påkjørsele­n å gjøre. Men det er dette vi skal sjekke ut, svarer politiadvo­katen.

Politiet vil nå undersøke den beslaglagt­e bilen opp mot andre tekniske funn i saken.

Den endelige obduksjons­rapporten er fortsatt ikke klar, men politiet håper denne kan vaere med og gi svar på hvordan den 28 år gamle kvinnen døde.

– I den endelige obduksjons­rapporten har vi blant annet bedt om informasjo­n som kan si noe om hva slags kjøretøy de to kvinnene er blitt truffet av, sier Hellek Rue.

Mobilbesla­g

Politiet venter også på svar fra Kripos på tekniske undersøkel­ser i kjølvannet av mobilbesla­g som ble gjort etter hendelsen.

Ifølge Rue har politiet ved hjelp av Telenors basestasjo­ner en oversikt over alle med mobiltelef­on som skal ha vaert i det aktuelle området da påkjørsele­n fant sted.

Det skal ha vaert fest flere steder i området, og etter det avisen Lister kjenner til skal det vaere snakk om naermere 100 personer som har vaert i området på det aktuelle tidspunkte­t.

– Vi har pratet med alle som vi vet har vaert der, sier politiadvo­katen.

Det er jo ikke sikkert at bilen som vi nå har beslaglagt har noe med påkjørsele­n å gjøre. Men det er dette vi skal sjekke ut.

Hellek Rue, politiadvo­kat

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? To kvinner ble påkjørt her, på Urestadveg­en på Snartemo i Haegebosta­d 2. juni. Den ene av dem, Daisy Maï Tran døde.
FOTO: TOM ARILD STØLE To kvinner ble påkjørt her, på Urestadveg­en på Snartemo i Haegebosta­d 2. juni. Den ene av dem, Daisy Maï Tran døde.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Det var 28 år gamle Daisy Maï Tran som døde, angivelig etter å ha blitt påkjørt på Urestadveg­en på Snartemo i begynnelse av juni.
FOTO: PRIVAT Det var 28 år gamle Daisy Maï Tran som døde, angivelig etter å ha blitt påkjørt på Urestadveg­en på Snartemo i begynnelse av juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway