Lister

Ny drakt og ny logo

Både logo og drakt høstet applaus hos de fremmøtte i klubbhuset da FLIKS logo og klubbklaer ble presentert for første gang torsdag.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

– Vi er veldig fornøyde, smiler leder Rune Grimsby i hovedstyre­t og daglig leder Trond Langås i FLIK.

Begge kom til torsdagens presentasj­on ikledd «gamle» treningsja­kker i grønn farge. I løpet av møtet tok de denne av og viste frem hva de hadde under; en trenings t-skjorte i nyklubbens nye farger - og med den nye logoen på brystet.

Spenningen utløst

Som kjent bestemte hovedstyre­ne i Farsund idrettslag (FIL), IK Borhaug og Lista idrettslag seg i november i fjor for å slå seg sammen og danne et nytt idrettslag.

Navnet Farsund og Lista Idrettsklu­bb (FLIK) ble bestemt etter en navnekonku­rranse. Etter en intern runde der de forskjelli­ge idrettsgre­nene fikk uttale seg, ble det i august kjent at draktfarge­ne til nyklubben skal vaere lyseblå og mørkeblå, for å signaliser­e himmel og hav - som det er mye av i kommunen.

Det har vaert knyttet stor spenning til hvordan selve utforminge­n på draktene - og logoen - skulle bli seende ut, og nå har vi fasiten. Den var det Roger Henriksen i firmaet Havdurdesi­gn som presentert­e.

Lokal logo-design

Havdurdesi­gn vant nemlig konkurrans­en om å lage logo og utforme designet på klubbtøyet.

– Det er veldig gøy at et lite, lokalt firma i Farsund har hatt denne jobben, sier Grimsby.

– Vi er veldig glade for å ha vunnet konkurrans­en, repliserer Henriksen, som for tre år siden flyttet hjem fra Drammen etter 15 år for å drive firmaet videre herfra sammen med samboer Laura Andresen.

Henriksen presentert­e tankene bak både logo og elementer i drakten for de fremmøtte i klubbhuset.

F

Blant annet forklarte Henriksen at utgangspun­ktet for logoen er bokstaven F, og at den er utformet på en måte som signaliser­er fart og energi. Med en sirkel øverst blir det også en person med armer i bevegelse.

Logoen er ikke knyttet opp mot en bestemt idrett, men kan illustrere alle former for sport i klubben. Når det gjelder drakta var blåfargene allerede lagt som føring. I tillegg ble kontrastfa­rgen oransje lagt inn som farge på bortedrakt.

Element fra logoen er brukt i draktdesig­net, blant annet er prikken i logoen brukt i en optisk bølgeform nederst på draktene.

Vurderte sponsorer

Den største spenningen på møtet var avsløringe­n av logo

og drakt, men også hovedspons­or og utstyrslev­erandør skulle avsløres. Sistnevnte ble den italienske utstyrslev­erandøren Macron, som blant annet jobber med Stabekk og Haugesund i eliteserie­n.

– Det er gøy å vaere med på noe helt nytt, sier Sebastian Schultz Hansen i Macron.

Hovedspons­or for de neste tre årene er Sparebanke­n Sør.

– Vi har vaert i kontakt med flere andre, men valgte dem. Vi signerte avtalen i forrige uke, opplyser Grimsby.

Banksjef Trond Viggo Suvatne i Farsund opplyser at banken måtte kjempe om kontrakten og at de måtte kline til for å få den i havn.

– Vi er veldig glade for at vi ble valgt.

Før jul

Klubben jobber nå aktivt for å få på plass resten av sponsorene. Målet er at det skal vaere mulig å få tak i nytt klubbtøy en gang mellom 15. november og 1. desember.

– Fra 1. januar er det kun det nye Flik-tøyet som gjelder, så i januar kommer håndballen og volleyball­en til å spille i de nye draktene, opplyser Rune Grimsby og Trond Langås.

Det er veldig gøy at et lite, lokalt firma i Farsund har hatt denne jobben Rune Grimsby

 ??  ??
 ??  ?? Roger Henriksen i Havdurdesi­gn (til høyre) står bak logo og utforming av nytt klubbtøy. Leder Rune Grimsby i hovedstyre­t og daglig leder Trond Langås i FLIK er godt fornøyde med resultatet.
Roger Henriksen i Havdurdesi­gn (til høyre) står bak logo og utforming av nytt klubbtøy. Leder Rune Grimsby i hovedstyre­t og daglig leder Trond Langås i FLIK er godt fornøyde med resultatet.
 ??  ?? Logoen er enkel og kan brukes på mange forskjelli­ge måter.
Logoen er enkel og kan brukes på mange forskjelli­ge måter.
 ??  ?? Bortedrakt­en fått kontrastfa­rgen oransje.
Bortedrakt­en fått kontrastfa­rgen oransje.
 ??  ?? Banksjef Trond Viggo Suvatne i Sparebanke­n Sør i Farsund og Sebastian Schultz Hansen i Macron var begge tilstede på presentasj­onsmøte og uttrykket glede over å ha blitt valgt som samarbeids­partnere.
Banksjef Trond Viggo Suvatne i Sparebanke­n Sør i Farsund og Sebastian Schultz Hansen i Macron var begge tilstede på presentasj­onsmøte og uttrykket glede over å ha blitt valgt som samarbeids­partnere.
 ??  ?? Noe av Flik-treningstø­yet som etter hvert kommer for salg.
Noe av Flik-treningstø­yet som etter hvert kommer for salg.
 ?? ALLE FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ??
ALLE FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway