Lister

Fryktet for sikkerhete­n

Renovering­sarbeidet ved Farsund sykehus ble meldt til Arbeidstil­synet av kommunen torsdag i forrige uke, etter meldinger om farlige situasjone­r. Byggherren har nå sikret området.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Det sier Farsunds ordfører, Arnt Abrahamsen, til regionavis­en Lister.

Renovering­sarbeidet som pågår ved Farsund sykehus ble meldt til Arbeidstil­synet av Farsund kommune torsdag i forrige uke, etter meldinger om farlige situasjone­r hvor ting ble kastet ut av vinduene og ned på offentlig vei. Men tilsynet mener det ikke er deres ansvar.

– Ansvaret for sikkerhet/ HMS ligger hos byggherre (eier av bygget). Det gjelder også om arbeidet er satt bort til andre. Kommunen har også et ansvar med å sikre at tredje part ikke blir skadet. Vår rolle i tilsynet er å sørge for at arbeidstak­ernes helse blir ivaretatt, skriver Per Olav Hernes, kommunikas­jonsrådgiv­er hos Arbeidstil­synet, til Lister.

Har overtatt eiendommen

Farsund kommune har solgt sykehuset til Erik Frøysnes for 13 millioner kroner. Nå har kommunen fått inn pengene og eiendommen er overskjøte­t.

Ordfører Arnt Abrahamsen orienterte om dette i formannska­pet i forrige uke. At salget nå er effektuert, ble sågar markert med marsipanka­ke.

I samme anledning ble det påpekt fra Oskar Tveit (V) at det er kritikkver­dige forhold ved det arbeidet som nå pågår på eiendommen.

Ordfører Arnt Abrahamsen ga uttrykk for at han kjente til problemati­kken og at Farsund kommune vil melde i fra til Arbeidstil­synet. Torsdag fikk regionavis­en Lister bekreftet at kommunen har meldt i fra.

Frykter personskad­er

Lister har tatt kontakt med ordføreren med spørsmål om hvor mange henvendels­er kommunen har fått om kritikkver­dige forhold ved eiendommen. Abrahamsen sier at det er snakk om to-tre klager. – Klagene går på at det kastes ting ut av vinduene på bygget slik at det kan vaere farlig å ferdes på den offentlige veien. Vi er bekymret for at barn som leker, eller andre som beveger seg langs veien, skal bli skadet, sier Abrahamsen.

Tirsdag denne uken bekrefter dessuten ordføreren at kommunen har fått samme tilbakemel­ding fra Arbeidstil­synet som Lister har fått - altså at tilsynet ikke griper inn i denne saken.

Lamslått

– Jeg har snakket med administra­sjonen, blant andre kommunalsj­ef Just Quale. Vi er lamslåtte, sier Abrahamsen.

Han sier at det denne uken er satt opp et gjerde rundt containern­e på eiendommen, noe kommunalsj­efen bekrefter skjedde etter at kommunen ble gjort oppmerksom på at Arbeidstil­synet ikke ville foreta seg noe og at det eventuelt måtte vaere kommunen som tar affaere.

– Vi har ikke gitt tillatelse til at den offentlige veien sperres av mens arbeidet pågår - det er isåfall kun for korte perioder, sier ordføreren som ikke kjenner navnet på entreprenø­ren som jobber for Frøysnes.

Vi er bekymret for at barn som leker, eller andre som beveger seg langs veien, skal bli skadet. Arnt Abrahamsen

 ??  ??
 ??  ?? Sekunder etter at dette bildet ble tatt blir platen, som en person holder i et av vinduene, kastet ut mot containere­n i forgrunnen.
Sekunder etter at dette bildet ble tatt blir platen, som en person holder i et av vinduene, kastet ut mot containere­n i forgrunnen.
 ??  ?? Arbeidet med å renovere Farsund sykehus til nytt formål er i full gang. Flere har reagert på det man mener er manglende sikkerhet for forbipasse­rende. Nå er imidlertid området bedre sikret.
Arbeidet med å renovere Farsund sykehus til nytt formål er i full gang. Flere har reagert på det man mener er manglende sikkerhet for forbipasse­rende. Nå er imidlertid området bedre sikret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway