Lister

Bruk stemmerett­en

- BRUK stemmerett­en. Godt valg!

Summen av alle stemmene i et valg avgjør hvor mange representa­nter hvert parti får i det nye kommunesty­ret og på det nye fylkesting­et for et sammenslåt­t. Styrkeforh­oldet mellom partiene bestemmer muligheten deres for å få gjennomsla­g i de sakene som partiene og velgerne deres er opptatt av. Derfor er hver enkelt stemme viktig. Hver enkelt stemme avgjør hvem i samfunnets som blir hørt mest, og hvilke saker og samfunnsom­råder som blir prioritert i årene som kommer.

I ÅR er valget spesielt viktig. Det er splitter nye kommunesty­rer langs hele regionen fordelt ut fra kommuneref­ormen. Det betyr at gamle maktsamlin­ger splittes, og kommunene på Sørlandet stiller med befriende blanke ark. Men når verdiene skal fordeles, er det viktig at flest mulig innbyggere bruker stemmerett­en og sier i fra hvordan man vil ha det. Kommentarf­eltene i sosiale medier holder ikke i lengden. Der renner mye av den politiske kloakken, mens i kommunesty­rene og i andre åpne politiske møter og arenaer er stedet for reelle beslutning­er. ET VELFUNGERE­NDE demokrati trenger høyest mulig deltakelse. På valgdagen bør alle benytte muligheten for å vaere med på å bestemme hjemkommun­en og regionens politiske kurs de neste fire årene. Noen mener at deres stemme ikke teller. Men er det noe man har sett i tidligere valg, er det at mandater kan avgjøres med ytterst små marginer. I år er det et saerdeles spennende valg, med et høyst uvisst utfall. Hver eneste stemme er viktig og hver eneste stemme teller. Det står om geografisk fordeling, verdier i samfunnet og makt.

Hver enkelt stemme avgjør hvem i samfunnets som blir hørt mest, og hvilke saker og samfunnsom­råder som blir prioritert i årene som kommer.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway