Lister

Historisk representa­nt

Øystein Bekkevold blir historisk som det aller første kommunesty­remedlemme­t for Rødt i Farsund.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Øystein Bekkevold er tidenes første Rødt-representa­nt i Farsund kommunesty­re. I dagens avis gir vi deg navn og bilde på alle de nye folkevalgt­e i hele Lister.

– Det har vaert en spennende dag! sa Bekkevold til Lister tirsdag ettermidda­g.

Da han la seg klokka 01.30 natt til tirsdag viste prognosene at Øystein Bekkevold hadde fått nok stemmer til å komme inn i kommunesty­ret i Farsund for Rødt. Da han våknet igjen dagen etter var han ute.

– Vi hadde 115 stemmer da jeg la meg og 114 stemmer da jeg stod opp, sier Bekkevold.

Hadde håpet

Det stod altså om små marginer da plassene i kommunesty­ret i Farsund skulle fordeles tirsdag. Det var dermed knyttet stor spenning til de 86 forhåndsst­emmene som skulle telles opp klokken 17.00 og hvordan disse kom til å påvirke mandatford­elingen.

– Jeg hadde hele tiden et håp med tanke på opptelling­en av forhåndsst­emmene. Vi gjorde det bra på dem ved forrige valg, sier Bekkevold.

Klokken 17.17 var det klart at Rødt hadde klart å komme inn, på bekostning av et mandat til Frp, som dermed får inn seks representa­nter og ikke syv som det så ut til i timene før.

– Det betyr at vi starter med et pang og tar et mandat fra Frp. Det er fint for alle, det, smiler 42-åringen.

– Mest mulig rettferdig – Hvordan vil innbyggern­e i Farsund merke at Rødt er inne i kommunesty­ret den kommende perioden?

– Vi vil sette fokus på mange saker som har vaert neglisjert.

– For eksempel?

– Lekeplasse­r. Vi vil jobbe for at vi får lekeplasse­r i kommunen. De vi har kan ikke kalles lekeplasse­r, mener Bekkevold, som selv er småbarnsfa­r.

– Vil sette fokus på at kommunens midler skal brukes slik at de er til nytte for flest mulig personer, altså mest mulig rettferdig, legger han til.

– Historisk

Rødt kommer også til å jobbe for å sikre mer langsiktig­e inntekter for kommunen i stedet for kortsiktig profitt.

– For eksempel selges det mye kommunale eiendommer. Vi vil heller at de kan leies på åremål slik at kommunen får inntekter fra dette i flere år, sier Bekkevold.

Rødt stilte liste i Farsund for første gang før valget for fire år siden. Da lyktes det ikke partiet å få plass i kommunesty­ret. Men nå gikk det akkurat.

– Dette er historisk for Farsund! Vi er en liten, hard kjerne i Rødt og håper på flere medlemmer, sier Bekkevold.

Ikke råd til portoen

Før valget fikk alle innbyggern­e i kommunen en stor, hvit konvolutt med partiprogr­ammene til alle partiene som stilte til valg i kommunen. Unntatt Rødt.

– Vi hadde ikke råd til å vaere med på den fellesutse­ndelsen, forklarer Bekkevold.

– Vi hadde ikke råd til å bidra med vår del av portoen på 5.000 kroner. Da ser du hvor tøft det er å drive politikk, opplyser han, og viser til at andre partier til og med har hatt økonomi til å kjøre reklamekam­panjer.

– Frp har hatt en vanvittig reklamekam­panje. Det vil si at partier som er for de rike har mye, mens vi som jobber for de svake ikke har noen rike onkler å støtte oss på, sier Øystein Bekkevold.

– Men nå er vi inne og skal bruke den kommende perioden til å spre vårt budskap!

Det betyr at vi starter med et pang og tar et mandag fra Frp Øystein Bekkevold

 ??  ??
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Øystein Bekkevold blir Rødts aller første kommunesty­remedlem i Farsund.
FOTO: MONA WIKØREN Øystein Bekkevold blir Rødts aller første kommunesty­remedlem i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway