Lister

Høyre + KRF = sant

Høyre og KRF er enige i Lyngdal. Jan Kristensen fortsetter som ordfører og Jon-are Åmland blir varaordfør­er.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Til tross for seks år i ordførerst­olen var Jan Kristensen (H) den som fikk flest personstem­mer og slengere under årets kommuneval­g i Lyngdal.

Totalt fikk Kristensen, som tok over ordførerkj­edet etter Ingunn Foss da hun kom inn på Stortinget i 2013, 197 slengere og 558 personstem­mer.

– Jeg er veldig stolt over at folk har satt pris på den innsatsen jeg har gjort. Dette betyr jo at jeg har fått stemmer fra andre partier og egne dobbeltste­mmer. Jeg kan ikke ha gjort de store brølerne i disse seks årene når jeg får så mange slengere og ekstrastem­mer, sier Kristensen til Lister.

– Hva betyr det for deg at såpass mange ga deg en slenger og en personstem­me?

– Det betyr veldig mye, ikke bare at man har blitt sett i eget parti men også i andre partier og velgere, sier Kristensen.

Valgresult­atet viser at Høyre fikk flest stemme i Austad, Berge, Å og Vemestad krets mens KRF vant i Konsmo og Senterpart­iet Byremo.

– Det var tydelig at Høyre var valgvinner i alle de fire kretsene i Lyngdal, hvor vi vel hadde 32,5 prosent. Da stemmene fra Audnedal kom, fikk Høyre en reduksjon prosentvis ettersom KRF og Senterpart­iet var tydelige vinnere der. Vi er likevel godt fornøyd med et resultat på 28,6 prosent. Så vidt jeg vet er det bare Bykle som prosentvis har flere Høyre-stemmer denne gangen på Agder. Jeg er også fornøyd med at vi blir flere partier som er med i det nye kommunesty­ret. Mens to partier har en representa­nt, er det fem partier som har fire representa­nter eller mer med, sier Kristensen.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Jan Kristensen er en populaer mann blant velgerne etter seks år i ordførerst­olen
FOTO: OLAV HOEL Jan Kristensen er en populaer mann blant velgerne etter seks år i ordførerst­olen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway