Lister

Kristensen fortsetter - Åmland blir varaordfør­er

Jan Kristensen (H) får fire nye år som ordfører, mens Jon-are Åmland (KRF) blir varaordfør­er når nye Lyngdal trer sammen 17. oktober.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Jeg synes det ble en grei løsning. Forhandlin­gsutvalget har gjort en grei jobb. Jeg var klar til å ta fire nye år som ordfører, sier Kristensen på en pressekonf­eranse på trappen utenfor Rådhuset i Lyngdal.

Gratulerte

Ved siden står Krfs Jon-are Åmland flankert av Audnedals ordfører Reidun Bakken og forhandlin­gsleder Mats Alvheim. Med åtte mandater blir KRF det nest største partiet i det nye kommunesty­ret. Helst ville partiet ha ordføreren, men Høyre ble størst og får fire nye år med den øverste politiske lederen i Lyngdal.

– Først må jeg gratulere Jan (Kristensen, red.anm.) med fire nye år. Jeg er godt fornøyd med avtalen vi har fått til. Vi har gjort et bra valg, og det gjenspeile­r seg i de postene vi har fordelt mellom partiene. Jeg ser fram til fire år med godt samarbeid med Jan, sier Åmland.

Forhandlet valgnatten

Allerede på valgnatten, mens partiene var samlet til felles valgvake på Rosfjord strandhote­ll, møttes forhandlin­gsutvalgen­e fra de to partiene. Selv om de endelige stemmetall­ene ikke forelå da, ble representa­ntene fra de to partiene enige om fordelinge­n av poster dersom resultatet etter opptelling­en av forhåndsst­emmene stemte med tallene som forelå mandag kveld.

Da de endelige tallene med fordeling av personstem­mene var talt opp tirsdag, samlet styret i Lyngdal KRF seg og godkjente avtalen.

Dette betyr at Høyre får ordføreren og lederen av Hovedutval­get for miljø- plan og drift (HMPD). I tillegg til varaordfør­eren og nestledere­n i HMPD, får KRF lederen av helse- og omsorg, oppvekst og samskaping - som er det nye navnet på kulturutva­lget.

– Styret i Lyngdal KRF har kvalitetss­ikret resultatet som forhandlin­gsutvalget kom frem til. Vi skal ha et møte i partiet i kveld (onsdag, red.anm). Vi gikk til valg for å få ordføreren. Resultatet tilsa at vi ikke skulle krangle lenge om posisjoner. Vi spurte om plassen, men vi skjønner at det er greiest at det største partiet får den posisjonen, sier Reidun Bakken.

Svekket Høyre

Leder av forhandlin­gsutvalget for Lyngdal Høyre, Roger Abusland, mener partene inngikk en god avtale. Styret i Lyngdal Høyre møtes onsdag kveld for å godkjenne avtalen.

– Det har vaert to forhandlin­gsutvalg i sving, og vi ble enige allerede på valgkvelde­n om fordeling av posisjoner. KRF og Høyre har stått hverandre veldig naere og stemt likt i mange saker. Resultaten­e viser jo at KRF kom styrket ut av valget, mens Høyre ble svekket. Spillet om posisjoner var raskt avklart, etter som de erkjente at Høyre var størst. Jeg tror vi skal få til et meget godt samarbeid i det nye kommunesty­ret, sier Roger Abusland som ledet forhandlin­gsutvalget til Høyre.

Jeg var klar til å ta fire nye år som ordfører. Jan Kristensen

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? De gratulerte hverandre med posisjonen­e, Jon-are Åmland (nr tre t.v.) og Jan Kristensen med henholdsvi­s varaordfør­er og ordførerpo­sisjonene. Til stede var også Mats Alvheim og Reidun Bakken fra Lyngdal KRF og Roger Abusland fra Lyngdal Høyre.
FOTO: TORREY ENOKSEN De gratulerte hverandre med posisjonen­e, Jon-are Åmland (nr tre t.v.) og Jan Kristensen med henholdsvi­s varaordfør­er og ordførerpo­sisjonene. Til stede var også Mats Alvheim og Reidun Bakken fra Lyngdal KRF og Roger Abusland fra Lyngdal Høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway