Lister

Ønsker bilder og kilder til krigsbok

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

John Christian Førstrup og Bjørn Davidsen planlegger å gi ut en bok om krigsårene i Vest-agder. Nå trenger de din hjelp.

–Vi trenger hjelp med både opplysning­er og bil derfra lokalbefol­kningen i Lister-kommunene. Det kan vaere bilder av personer - både tyske og norske, Milorg, X U, motstandsb­evegelsen og sivilorgan sa s joner, sier Frøstrup.

Bilder av frigjøring­en og 8. mai-feiringen i Farsund eller andre Lister-kommuner er av saerlig interesse.

– Vi er åpen for alle bildebidra­g til det som blir en fyldig bok om okkupasjon­en i Vest-agder, sier Johan Christian Frøstrup, som er utdannet økolog. Siden 1984 har han arbeidet som forfatter og forlegger i Friluftsfo­rlaget i Arendal.

Han har tidligere gitt ut en rekke kulturhist­oriske bøker hvor den gamle jakt- og fangstkult­uren er et sentralt tema. I tillegg har han gitt ut flere bøker om andre verdenskri­g på Sørlandet. I 2017 ga han ut boken «AustAgder under okkupasjon­en» sammen med Bjørn Davidsen. Nå jobber altså duoen med en tilsvarend­e bok for nabofylket.

– Vi er også svaert interesser­t i å komme i kontakt med tidsvitner. Gjenlevend­e som opplevde krigsårene, sier Bjørn Davidsen.

Han er fra Bergen og begynte som journalist i 1967. Fra 1980 til 2011 var han redaktør i Foreningen Norges døvblindes dagsavis og ukeblad. Siden 1990-tallet har han vaert spesielt engasjert i historiesk­riving, også krigshisto­rie.

– Vi er dessverre 30 år for sent ute til å få kontakt med mange tidsvitner, men vi håper noen av de gjenlevend­e vil fortelle, sier Johan Christian Frøstrup.

De som kan hjelpe med bidrag til boken bes kontakte ham på Friluftsfo­rlaget.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? John Christian Førstrup og Bjørn Davidsen jobber med en ny bok om okkupasjon­en i Vest-agder. Nå trenger de både bildehjelp og kontakt med tidsvitner.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS John Christian Førstrup og Bjørn Davidsen jobber med en ny bok om okkupasjon­en i Vest-agder. Nå trenger de både bildehjelp og kontakt med tidsvitner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway