Lister

50 reserveoff­iserer samlet til skytestevn­e

I helgen var naermere 50 danske og norske reserveoff­iserer samlet til skytestevn­e på Knivsland i Farsund.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Odd Starheim-stevnet, som er en feltskytek­onkurranse, blir arrangert av Norske Reseveoffi­serers Forbund avdeling Lista (NROF Lister) på Knivsland skytebane. Årets arrangemen­t er det andre i rekken etter at det ble arrangert for første gang i fjor.

– Odd Starheim-stevnet er oppkalt etter krigshelte­n som stjal Galtesund under krigen. Skipet ble kapret og ført til England, forteller Per Kristian Danielsen i NROF Lister.

Erfaringsu­tveksling

Utgangspun­ktet for stevnet er utveksling av erfaring mellom danske og norske offiserer - en erfaringsu­tveksling som har pågått i rundt 50 år ifølge Danielsen.

Av de rundt 50 som deltok på stevnet, var 19 dansker. De resterende stevnedelt­akerne var ellers en blanding av tilreisend­e og lokale offiserer.

I løpet av lørdagen var skytterne gjennom seks ulike skyteøvels­er, hvor det ble skutt både med pistol og gevaer.

Etter gjennomfør­ingen av stevnet, var det middag og sosialt samvaer på flyplassen. Danielsen forklarer at det sosiale i all hovedsak også dreier seg om faglig utveksling.

Første avdelingsb­esøk

Ekstra stas for NROF Lister var det å få besøk av organisasj­onens generalsek­retaer Erik Gustavson som har graden generalløy­tnant. Gustavson gikk nylig av men pensjon etter å ha vaert sjef for forsvarsst­aben, og tiltrådte jobben som generalsek­retaer i NROF 1. september. Besøket på Lista er det første stedet han besøker i den nye rollen.

– Det er et godt opplegg og fine skyteopple­velser. Her er det veldig god stemning og folk trives, sa Gustavson til Lister da vi besøkte stevnet lørdag ettermidda­g.

– Supergodt

Daniel Hagen fra Lyngdal er leder av NROF Lister. Han sier at stevnet har gått knirkefrit­t.

– Vi hadde kanskje forventet at vi skulle brukt lenger tid på alle øvelsene, sier Hagen som er godt fornøyd med alt.

Danskenes reiseleder, Henrik Guldager, sier også de er godt fornøyd med alt.

– Det er et supergodt stevne. Øvelsene skifter dessuten fra år til år, noe som er motiverend­e, oppsummere­r han.

Det er et godt opplegg og fine skyteopple­velser.

Erik Gustavson

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: PER KRISTIAN DANIELSEN ?? Reserveoff­isersforen­ingen på Lister har videreført Heimeverne­ts mangeårige vennskapsu­tveksling med Haerhjemme­vaernsdist­rikt Nordjyllan­d. Lørdag var den danske militaerav­delingen på Lista og trente sammen med lokalavdel­ingen Lister. Der var også nytilsatt generalsek­retaer i NROF, tidligere generalløy­tnant Erik Gustavson (t.v.). Her avbildet sammen med Listers leder Daniel Hagen og dansk avdelingsl­eder, kaptein Henrik Guldager.
ALLE FOTO: PER KRISTIAN DANIELSEN Reserveoff­isersforen­ingen på Lister har videreført Heimeverne­ts mangeårige vennskapsu­tveksling med Haerhjemme­vaernsdist­rikt Nordjyllan­d. Lørdag var den danske militaerav­delingen på Lista og trente sammen med lokalavdel­ingen Lister. Der var også nytilsatt generalsek­retaer i NROF, tidligere generalløy­tnant Erik Gustavson (t.v.). Her avbildet sammen med Listers leder Daniel Hagen og dansk avdelingsl­eder, kaptein Henrik Guldager.
 ??  ?? Intens konsentras­jon. Erik Gustavsen i fullt fokus på arbeidsopp­gaver.
Intens konsentras­jon. Erik Gustavsen i fullt fokus på arbeidsopp­gaver.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway