Lister

Høyt oppe etter første kamp

Spillende Fliktrener Tommi Køhn var imponert over eget lag etter å ha slått AK 28 2 i første seriekamp som nytt lag.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Spesielt imponert var han over Carl Joseph Egeland og Joachim Andreassen. – De har knapt holdt i en håndball siden forrige sesong, men likevel kommer de inn og leverer fra første sekund. Det er imponerend­e. Joachim prikkskyte­r som han ikke har gjort noe annet. Han er helt rå på de avslutning­ene, smiler Køhn.

Andreassen studerer til vanlig i Kristiansa­nd og tok turen hjem for å hjelpe ut laget i sesongens første kamp uten å ha trent med laget. Det endte med seks scoringer, som gjør han til FLIKS toppscorer i kampen som endte 26–22.

– Jeg har ikke spilt siden siste kamp forrige sesong, men i dag var det gøy. Jeg hadde litt høye skuldre fra start, men de ble lavere og lavere utover i kampen, sier han.

– Gode i 50 minutter

FLIK startet best på hjemmebane og etter ti minutters spill var stillingen 4–1. Bortelaget valgte å ta time out på stillingen 12–8 da det var spilt litt over 20 minutter. Etter dette skjedde noe med hjemmelage­t. Feilene florerte og bortelaget kom litt for enkelt til sjansene, som også resulterte i scoringer. Da lagene gikk til pause var stillingen 13–13.

– Geir Andre (Olsen, journ. anm.) som var lagleder i dag, holdt en god alvorsprat med oss i pausen. Der ble hele laget enige om å gå ut og spille slik vi gjorde i starten av første omgang, sier Køhn.

Etter pause var det et skjerpet hjemmelag som publikum i Listahalle­n fikk se i aksjon. De tok igjen føringen i kampen og ledet med tre mål seks minutter ut i omgangen, men bortelaget kjempet seg tilbake og lå på naermeste kun ett mål bak. Så startet storspille­t hos hjemmelage­t som på et tidspunkt ledet 25–18. Med to to-minuttere hos hjemmelage­t, klarte Øvrebø å hente inn noen av målene, men seieren var aldri skikkelig truet.

– Vi er gode i 50 minutter i dag. Det er fantastisk bra til å vaere første kamp for sesongen. Dette lover godt, sier Olsen, som lot seg imponere av Roy Erik Hansen og Fredrik Danielsen i forsvar.

– De holder forsvaret sammen i dag og fortjener litt ekstra skryt. Det gjør egentlig resten av laget også. Alle er gode i dag, sier han.

To debutanter

Køhn mener kampen var over all forventnin­g spillemess­ig og resultatme­ssig.

– Den kampen kom litt brått på oss, så vi var nødt til å jobbe hardt for å få med spillere. Nå er situasjone­n en helt annen. Vi er flere og flere på treningene og vi ser også at det kommer nye talenter opp. I dag har vi med to debutanter i Christian Krag Simonsen og Mathias Danielsen. Det er gledelig, sier Køhn, som tror eget lag kan kjempe i toppen denne sesongen.

– Om vi presterer som vi gjør i dag, da blir det en gøy sesong.

 ??  ??
 ?? .FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Joachim Andreassen ble toppscorer for FLIK i sesongens første kamp
.FOTO: LARS ERIK LARSEN Joachim Andreassen ble toppscorer for FLIK i sesongens første kamp

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway