Lister

20 millioner for ny bro på E39

Naermere tre år etter at Oftedal bro på E39 ble ødelagt i ekstremvae­ret i 2017, skal en ny bro stå ferdig.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Planen er å komme i gang med bygging av en helt ny bro som skal erstatte begge broene over Litleåna på Oftedal nå i høst. Vi mangler fortsatt noen interne godkjennel­ser fra Vegdirekto­ratet, men så snart disse foreligger vil vi lyse ut prosjektet på anbud. Håpet er at den nye broen som skal erstatte de to gamle som er i området står ferdig høsten 2020, sier prosjektle­der utbygging Agder vest, Steinar Jakobsen, til Lister24.

Flomskadet

Under en inspeksjon på den gamle broen over Litleåna på E39 i dagene etter storflomme­n som oppsto 1. oktober 2017, ble det oppdaget skader på fundamente­t på den ene av de to broene. Steiner i brokarene som selve broen hviler på var blitt forskjøvet og ute av posisjon til at en turte å la trafikken fortsette over broen som opprinneli­g ble bygget i 1941.

Stengninge­n av broen førte til at de mellom 6000 og 7000 kjøretøyen­e som daglig kjørte mellom Lyngdal og Mandal ble dirigert via fylkesvei 43 til henholdsvi­s fylkesvei 461 mellom Kvås og Konsmo eller fylkesvei 42 fra Skeie til Sveindal.

Lokalkjent­e som ville unngå den opp i mot halvannet time lange omkjørings­veien valgte å kjøre over Ballestadh­eia til Spangereid.

På liste over bruer med skader

Straks Statens vegvesen innså at problemene med stengning av de to broene som opprinneli­g ble bygd i 1941 kunne bli langvarige, søkte de Fylkesmann­en i Agder om tillatelse til å anlegge en midlertidi­g vei på en fylling på sørsiden av broen.

Etter som Litleåna er en del av det vernede Lyngdalsva­ssdraget, måtte vegvesenet søke om dispensasj­on for å lov til bygge fyllingen. Fylkesmann­en innvilget søknaden under ett døgn etter at den ble levert inn.

Litt over en en uke etter at vegvesenet stengte broene, kunne trafikken på E39 igjen passere Oftedal på en steinfylli­ng. Denne er bredere enn broene, men inneholder en lang sving. Fartsgrens­en er satt til 50 kilometer i timen.

I samme tidsperiod­e ble det kjent at de to broene på Oftedal sto på en liste hos Vegdirekto­ratet over broer som ikke tilfredsst­ilte kravene til en europavei. Rapporten viste til at broene skulle skiftes ut i 2020.

Venter godkjennin­g

Planleggin­g av en helt ny bro til erstatning for dagens to er kommet så langt, at anbudspapi­rene på prosjektet til naermere 20 millioner kroner vil bli lagt ut om kort tid.

– De to broene var både for smale og gamle. Den nye broen som skal erstatte de to gamle vil bli atskilleli­g breiere, det vil bilistene merke. Etter som vi skal gjøre en del med elveløpet i området i forbindels­e med dette prosjektet, har vi valgt å bygge ei lang bro i stedet for to korte. Jeg håper vi kan komme i gang med arbeidet på stedet før jul, ellers blir det på nyåret, sier Jakobsen.

Planen er å komme i gang med bygging av en helt ny bro som skal erstatte begge broene over Litleåna på Oftedal nå i høst.

Prosjektle­der utbygging Agder vest, Steinar Jakobsen

 ?? ALLE FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Bussen fra Kristiansa­nd passerer fyllingen som har fungert som omkjørings­vei siden oktober 2017. Den over 78 år gamle broen over Litleåna som har vaert stengt i snart to år, vil om ett år bli erstattet av en ny bru.
ALLE FOTO: TORREY ENOKSEN Bussen fra Kristiansa­nd passerer fyllingen som har fungert som omkjørings­vei siden oktober 2017. Den over 78 år gamle broen over Litleåna som har vaert stengt i snart to år, vil om ett år bli erstattet av en ny bru.
 ??  ?? Noen meter fra den gamle brua ruller E39- trafikken på den midlertidi­ge fyllingen over Litleåna i Oftedal. Snart starter arbeidet med en ny bro.
Noen meter fra den gamle brua ruller E39- trafikken på den midlertidi­ge fyllingen over Litleåna i Oftedal. Snart starter arbeidet med en ny bro.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway