Lister

Må kutte 178 millioner kroner

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Sykehuset i Flekkefjor­d må spare inn 1,5 prosent på driften innen utgangen av 2020.

Innsparing­ene i Flekkefjor­d er en del av en total innsparing på 178 millioner kroner ved Sørlandet sykehus innen utgangen av 2020.

– Vi er nødt til å korrigere vår driftsøkon­omi kraftig. Målet er at vi skal forbedre vårt økonomiske resultat og samtidig oppretthol­de et godt helsetjene­stetilbud for pasientene. Derfor skjermer vi pasienttil­budet så godt som vi kan, sier administre­rende direktør Nina Mevold ved Sørlandet sykehus HF til Faedreland­svennen.

Alle sykehusets enheter har fått i oppdrag å finne innsparing­stiltak. Avdelingen i Flekkefjor­d må som de andre spare inn 1,5 prosent på driften.

Torsdag kommer sykehusets økonomiske situasjon opp som egen sak når sykehusets styre samles til møte. Av saksdokume­ntene fremgår det at det legges opp til at sykehuset skal gå med 40 millioner kroner i overskudd i 2019. Ved utgangen av august ligger driften an til å gå i null.

Sykehusets økonomidir­ektør Per Qvarnstrøm sier til Faedreland­svennen at det er snakk om å redusere merforbruk i den somatiske delen av virksomhet­en.

– Vi bruker mer penger enn det vi får til rådighet. Slik driften er nå, har vi for lite penger til investerin­ger i årene som kommer, sier han til avisen.

Økonomisit­uasjonen ved sykehuset har ifølge Qvarnstrøm forverret seg betydelig gjennom 2019. Han peker på to hovedårsak­er til at det har vaert en forverring på rundt 70 millioner kroner for 2019, og saerlig de siste seks månedene: Økt årsverksfo­rbruk, samt aktivitets­svikt.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Det er varslet nye innsparing­er ved Sørlandet sykehus HF. Sykehuset i Flekkefjor­d må ta sin del av innsparing­ene.
FOTO: TOM ARILD STØLE Det er varslet nye innsparing­er ved Sørlandet sykehus HF. Sykehuset i Flekkefjor­d må ta sin del av innsparing­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway