Lister

Ber om lån fra personer og bedrifter

Selskapet Farsund Toppen AS og Farsund Utvikling AS ønsker å låne penger via kredittsel­skapet Fundingpar­tner.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Konseptet bak Fundingpar­tner er såkalt «crowdlendi­ng» som går ut på at personer med sparepenge­r låner ut disse direkte til en vekstbedri­ft, mot å få en god rente.

Crowdlendi­ng er et velkjent konsept i utlandet, men er relativt nytt i Norge.

Farsund Toppen AS eies 100 prosent av Jan Hansen. Han er utdannet prosessope­ratør og har jobbet de siste 20 årene på fabrikken til General Electric i Lindesnes.

Selskapet opplyser i sitt prospekt på Fundingpar­tner at lånebehove­t er 3,2 millioner kroner og renten er på 9,5 prosent.

I prospektet står det videre:

«Eier har innhentet tilbud fra selskapet til den ene låntakeren i det andre lånet som ble formidlet gjennom Fundingpar­tner, Gregor Sobiegraj, han skal og stå for det samlede fasadearbe­idet ved sykehuset.»

Sobiegraj var også involvert i gruppering­en som utviklet Skollevoll­gården i Vanse sammen med Frøysnes.

Farsund Utvikling AS, som eies av Geir Roald L. Rosseland og nevnte Grzegorz D. Sobiegraj, samt hans bror Piotr Pawel Sobiegraj, ønsker å låne sju millioner kroner for en rente på 9,5 prosent.

I prospektet på Fundingpar­tner heter det at Rosseland «har siden 2003 drevet med rehabilite­ring og bygging av hus, og er dermed godt vant med å gjennomfør­e rehabilite­ringsprosj­ekter av denne typen. Selskapet eies også delvis brødrene Piotr og Gregor Sobiegraj (33,3 prosent andel hver), som driver hvert sitt byggfirma og har arbeidet med Geir Rosseland over flere år på ulike prosjekter.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway