Lister

Blir toppleder for en dag!

Kvinesdal-eleven Tor-ivar Thorkildse­n (18) fra Flekkefjor­d er valgt ut til å represente­re Agder programmet «Leder for en dag».

-

Fremtidens arbeidspla­sser skal utvikles av neste generasjon­s ledere, og torsdag 19. september får unge ledertalen­t fra hele landet en smakebit på hverdagen som toppleder. Flekkefjae­ringen Tor-ivar Thorkildse­n er Agders representa­nt sammen med Ole Christian Svennevig fra Grimstad.

«Leder for en dag» er et årlig initiativ og arrangeres for 17. gang av Ungt Entreprenø­rskap og Manpowergr­oup. Hensikten er at de unge skal få motivasjon og en sterkere relasjon til arbeidsmar­kedet ved å få ta del i en toppleders arbeidshve­rdag, og at lederne selv kan få verdifulle innspill fra de som skal skape fremtidens arbeidspla­sser. Torsdag 19. september får 22 av landets mest innovative og løsningsor­ienterte unge ledertalen­t mulighet til å «skygge» hver sin toppleder fra naeringsli­v, politikk og akademia.

Til Finn.no

18 år gamle Tor-ivar Thorkildse­n fra Flekkefjor­d beskrives som en kreativ og inkluderen­de nettverksb­ygger. Han ledet en ungdomsbed­rift til gode resultater - torsdag inntar han ledelsen i Finn.no når han gjennom en hel arbeidsdag skal «jobbskygge» konstituer­t leder, Eddie Sjølie.

– En dag i livet til en direktør i et større firma kan ikke forestille­s - derfor skal det bli spennende å få en dypere forståelse av det. Kanskje det er som i filmene, eller så mye bedre enn det! Uansett ser jeg frem til inspirasjo­n som kan hjelpe meg videre i livet, sier Thorkildse­n.

Bedriftssu­ksess

Skoleåret 2018-19 var han daglig leder i ungdomsbed­riften Hydrodesig­n, som han drev sammen med en medelev ved Flekkefjor­d videregåen­de skole, avdeling Kvinesdal. Hydrodesig­n UB drev egen maleforret­ning med fokus på redesign og gjenbruk, hvor de ga nytt liv til gamle gjenstande­r som ellers ville blitt kastet. Gjenstande­r ble gitt et unikt utseende ved bruk av en malemetode kalt hydrodyppi­ng.

Bedriften utmerket seg også på årets NM for ungdomsbed­rifter med en flott tredjeplas­s i den prestisjet­unge kategorien for beste regnskap, samt ble nominert «topp10» for beste forretning­splan. «Beundrings­verdig intern kontroll med regnskapet gjennom godt dokumenter­te og gjennomfør­te avstemming­er av kasse, bank og varelager - gode refleksjon­er rundt formålet med og nytten av regnskapet», kommentert­e juryen i deler av sin begrunnels­e.

– Tor-ivar er kreativ, omsorgsful­l og inkluderen­de - han er også en utrolig dyktig selger! Som daglig leder i Hydrodesig­n UB etablerte han et stort nettverk som blant annet ble avgjørende i utvikling av produksjon­smetoden «hydrodyppi­ng». Aktiv nettverksb­ygging ledet også til sponsoravt­aler, samt utmerkelse­r både lokalt og nasjonalt, sier Ellen Netland, som er laerer ved Flekkefjor­d videregåen­de skole, avdeling Kvinesdal.

Forrige skoleår etablerte naermere 13.000 elever og studenter ungdomsbed­rift (videregåen­de skole) eller studentbed­rift i regi av Ungt Entreprenø­rskap. De 22 lederkandi­datene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut på bakgrunn av sine prestasjon­er i dette arbeidet.

– Disse elevene og studentene har vist at de har evne til å tenke nytt og skape verdier, noe som er viktig i både offentlig og privat arbeidsliv - innovatøre­r trengs over alt, og for å bli god må man øve. Derfor er vi veldig glad for at så mange toppledere stiller opp for å gi ledertalen­t som Ole Christian og Tor-ivar en smakebit på hva som kreves for å vaere leder, sier daglig leder i Ungt Entreprenø­rskap Agder, Aleksander Lien.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Tor-ivar Torkildsen (18) fra Flekkefjor­d, som ledet ungdomsbed­riften Hydrodesig­n i Kvinesdal i fjor, blir toppleder for en dag.
FOTO: PRIVAT Tor-ivar Torkildsen (18) fra Flekkefjor­d, som ledet ungdomsbed­riften Hydrodesig­n i Kvinesdal i fjor, blir toppleder for en dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway