FIL har brukt naermere 50 spillere

De som hadde håp om Fil-poeng i mandagens hjemmekamp mot Jerv 2 ble skuffet.

- KARL BIRGER SAELØR

Grimstad-laget, med A-lag midt på tabellen i Obos-ligaen, ble for sterke for de grønne og hvite som kun stilte med tre rene A-spillere; Sander Lundegaard, Kim Andre Lauritsen og lagkaptein Karl Rødseth. Resten var hentet fra B-laget, juniorlage­t og guttelaget.

– Vi har ikke tatt noen offisiell opptelling ennå, men jeg kan røpe at vi har brukt naermere 50 spillere i løpet av sesongen, sier keepertren­er Jan-eric Hole, som mønstret flere debutanter til kampen mot Jerv 2 i Alcoaparke­n.

Karl Marthingsd­al og Stian Tønnessen som har spilt i midtforsva­ret i de siste kampene var ute på grunn av rødt kort og strekkskad­e mot Lyngdal. I deres sted spilte Lars Bjørnar Skretting og Odd Inge Søyland fra start av.

For trenerne har det vaert en frustreren­de sesong; med skader i fleng og militaertj­eneste som største problemer. FIL tapte mandag sin seriekamp nummer 16 for sesongen. Målforskje­llen er ikke pen; 26–74 på 21 kamper.

Berømmet spillerne

– Jeg vil berømme de spillerne som stiller opp og gjør en hederlig innsats mot et veldig bra lag. Jerv 2 er klart bedre enn oss og vinner fortjent, men jeg synes vi lykkes bra i perioder. Spesielt avslutning­en på 1. omgangen var positiv. Vi reduserer to ganger etter flott spill og ligger bare under med ett mål ved pause, sier Jan-eric Hole.

Etter et noenlunde jevnt åpningskva­rter, fikk gjestene fra Grimstad hull på byllen og scoret

FAKTA∂

4. divisjon, menn

Alcoaparke­n

Mål: 0–1 (20), 0–2 (24),

0–3 (33), 1–3 Marius Kjørrefjor­d (37), 2–3 Karl Rødseth (42), 2–4 (52), 2–5 (71), 2–6 (90).

FIL: Alf Kristian Egeland,

Mathias Haaland-jensen, Odd Inge Søyland, Lars Bjørnar Skretting, Joachim Andreassen, Erlend Tregde, Karl Rødseth, Sander Lundegaard, Kim Roger Marøy, Marius Kjørrefjor­d, Kim Andre Lauritsen. Innbyttere: Tommi Køhn, Jens Olai Borhaug, Jesper Vidringsta­d Abrahamsen, Jens Martin Samuelsen tre raske mål midtveis i omgangen. Fil-forsvaret kom til kort mot lynraske og teknisk gode Jerv 2-spillere, som til daglig trener og spiller på et langt høyere nivå enn kaperbyens fotballgut­ter.

To redusering­er

Karl Rødseth leverte meget godt midtbanesp­ill. Gang på gang viste lagkaptein­en sin klasse. Etter 37 minutter gikk han solo gjennom hele Jerv 2-forsvaret, og unge Marius Kjørrefjor­d fikk aeren av å score sitt første mål for A-laget.

– Marius har begynt opphenting­en; tiden vil vise om han kommer til å score like mange mål som faren, smiler Jan-eric Hole.

Marius Kjørrefjor­d er sønn til Farsund-fotballen ubestridte målkonge Trond Kjørrefjor­d.

To minutter før pause reduserte FIL nok en gang. Kim Andre Lauritsen traff perfekt med innleggsfo­ten, og Karl Rødseth svevde høyt i feltet og headet ballen kontant i nettmasken­e.

– Beste kamp for året

– Karl Rødseth var vår beste spiller. Jeg mener dette var hans beste kamp for året; bare så synd han ble skadet og måtte se siste halvdel av 2. omgang fra innbytterb­enken. Keeper Alf Kristian Egeland fortjener også honnør, sier Jan-erik Hole.

Etter to Fil-scoringer var det en viss spenning i kampen før 2. omgang, men spenningen ble raskt og effektivt punktert da Jerv 2 øket til 4–2 nokså tidlig i omgangen. FIL hadde enkelte bra muligheter til redusering­er, men gjestene hadde små problemer med å dra poengene vel i havn med to nye scoringer.

Neste kamp for FIL blir mot Vigør på bortebane kommende lørdag.

?? FOTO: KARL BIRGER SAELØR ?? Odd Inge Søyland fikk sin debut på FILS A-lag mot raske og teknisk gode Jerv 2-spillere.