Lister

Han er Listers beste syklist

Jan Åge Sakariasse­n fra Lyngdal kan krone seg med tittelen Lister-mester i sykling.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Han gikk nemlig helt til topps sammenlagt i det som blir betegnet som uoffisielt Listermest­erskap i sykling i forrige uke. Gjennom hele uka ble det arrangert sykkel-løp. Alle de fire sykleklubb­ene i Lister-regionen arrangerte hvert sitt løp.

Fire løp

Det hele begynte i Kvinesdal onsdag 11. september med motbakkelø­p. Dette gikk opp Gullestadv­eien med en stigning på til sammen 322 høydemeter. Her var der Benjamin Sigbjørnse­n fra Flekkefjor­d som var best, etterfulgt av Rune Halvorsen fra Lyngdal og Kim Rune Olsen fra Farsund.

Torsdag var det Lyngdal sin tur til å arrangere. Da var det en tempoetapp­e som gjaldt. Her var Sverre Egaas fra Knaben/ Fjotland tri best - med Jan Åge Sakariasse­n fra Lyngdal og Benjamin Sigbjørnse­n fra Flekkefjor­d på de to neste plassene.

Fredag var hviledag, men lørdag var det Farsund sin tur til å arrangere løp. Det ble holdt på terrengsyk­kel i Alcoaparke­n. Her var det Rune Halvorsen fra Lyngdal som vant - ettefulgt av klubbkamer­at Jan Åge Sakariasse­n og Stig Abelsen fra Farsund.

Massespurt

Siste løp var det Flekkefjor­d som Han spurtslo blant annet Benjamin Sigbjørnse­n fra Flekkefjor­d, som ble nummer tre i løpet.

Sammenlagt vant Sakariasse­n mesterskap­et foran Rune Halvorsen fra Lyngdal og nevnte Benjamin Sigbjørnse­n fra Flekkefjor­d. Det var spurten i siste løpet som sikret ham sammenlagt­seieren i det som var en jevn og tett konkurrans­e.

I dameklasse­n var det bare Bodil S. Rusdal fra Kvinesdal som deltok. Hun vant dermed den klassen uten konkurrans­e.

– Vi håper til neste år at det kommer flere damer som vil vaere med, sier Rolf Kristoffer­sen i Kvinesdal sykleklubb.

 ?? FOTO: ROLF KRISTOFFER­SEN ?? Sammenlagt­vinner Jan Åge Sakariasse­n i front foran et større felt på søndagens landeveisr­itt i Gyland.
FOTO: ROLF KRISTOFFER­SEN Sammenlagt­vinner Jan Åge Sakariasse­n i front foran et større felt på søndagens landeveisr­itt i Gyland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway