Lister

Vil ha ned fartsgrens­en på skoleveien

Marita Skeibrok Holthe og Sylvia Tønnessen ønsker at farten reduseres fra 80 til 60 km/t på fylkesvei 43 ved stranden på Bausje på Borhaug.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Begge har de barn som går det siste året i barnehagen, og håper at det vil skje noe før de begynner på skolen til neste år.

Sammen med flere andre naboer har de nylig sendt et brev til kommunen hvor de uttrykker bekymring over at barna skal ferdes langs denne veien, og ber om at fartsgrens­en settes ned til 60 km/t.

– Flere av de andre som har skrevet under på brevet har også barn i skolealder og barn som allerede går på skole og fritidsakt­iviteter på Borhaug, og disse bor både på Hassel, her midt på Bausje og på begynnelse­n av Tjørve. Vi gjør jo dette for at vi ønsker at barna våre skal ha det tryggest mulig her hvor vi bor. 80-sonen gjør derimot at mange kjører veldig fort, samtidig som det er mye trafikk og forbikjøri­nger. Dette gjør veien liten for syklister og gående langs veien, sier Marita Skeibrok Holthe.

– Mange som ferdes

De forteller at de vet om flere som er redde for å la barna deres gå på denne veistrekni­ngen alene, og enten følger dem eller kjører dem istedet da det ikke er andre alternativ­e veier å gå før de er borte på Tjørveveie­n.

– Vi som bor her ser at det er mange som ferdes langs denne veien. Det er mye sykler og el-sparkesykl­er og ellers mange som går med både barnevogn og hund. Når vi kommer bort på Tjørve kan man sykle ned i byggefelte­t for å komme bortover, men det er akkurat dette strekket som absolutt burde gjøres noe med, sier Skeibrok Holthe.

Med 60-sone på begge ender av denne korte 80-sonen ved stranden på Bausje er det heller ikke mye tid man ville tapt om farten ble redusert.

– Alle vil alltid komme seg fortest mulig frem, men hva går det på bekostning av? Bilistene må også vise mer hensyn til de myke trafikante­r der det ikke er lagt til rette for det, påpeker Skeibrok Holthe.

– Denne området er jo også en del av kyststien, som går nede ved stranden, så det er mye trafikk av myke trafikante­r, sier Sylvia Tønnessen

Hun bor like ved der 60-sonen begynner, og også hun opplever stadig at bilene kommer fort.

– De flyr forbi oss. Det går så fort at man ikke klarer å se hva det er som kjører forbi, sier Tønnessen.

Turvei

For tiden jobbes det med å få til en turvei langs denne strekninge­n, noe kommunen også skal ha fått offentlige midler til. Foreløpig har de derimot ikke klart å komme til enighet med grunneiern­e om hvordan denne traseen skal løses. Både Skeibrok Holthe og Tønnessen, som ikke er en av de aktuelle grunneiern­e, håper dette snart vil løse seg.

– Det hadde vaert det aller beste, men der er jo ute av våre hender. Men det hadde uansett hjulpet veldig om de kunne satt ned farten på denne strekninge­n. Alt som kan hjelpe på situasjone­n er vi takknemlig­e for, sier Skeibrok Holthe.

❞ Vi gjør jo dette for at vi ønsker at barna våre skal ha det tryggest mulig her hvor vi bor.

Marita Skeibrok Holthe

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Marita Skeibrok Holthe (t.v) og Sylvia Tønnessen frykter for de som ferdes langs 80-sonen på Bausje på sykkel eller til fots.
FOTO: OLAV HOEL Marita Skeibrok Holthe (t.v) og Sylvia Tønnessen frykter for de som ferdes langs 80-sonen på Bausje på sykkel eller til fots.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway