Lister

– Ønsker å se på en enklere løsning

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Ifølge Farsund kommune deler de grunneiern­es ønske om bedre tilrettele­gging for gående og syklende.

– Derfor inngår også fremtidig gang-/ og sykkelvei her i kommunedel­plan for sykkel. Dette er det imidlertid kostbart prosjekt og helt urealistis­k å få til nå. Vi har derfor ønsket å se på en enklere løsning på strekninge­n, skriver planlegger Hilde Synnes Drønen i teknisk drift i en e-post til Lister.

Utgangspun­ktet for deres dialog med grunneiern­e er ifølge henne en parallell gruset turvei på utsiden av fylkesveie­n.

– Samtidig vil veien både gi et separat tilbud til myke trafikante­r på strekninge­n og fungere som en del av et sammenheng­ende sykkelturv­eitilbud. Dette er også bakgrunnen for at vi som sykkelkomm­une søkte om statlig støtte til etablering av turveien og vi har vaert heldige å fått tilsagn om 50 prosents støtte til opparbeide­lsen. Tilsagnet er som nevnt gitt til et en turvei, ikke en standard gang- og sykkelvei, skriver Drønen.

De har derimot ikke en regulering­splan i bunn her, slik at en eventuell løsning må fremkomme i samarbeid med grunneiern­e.

– Vi er foreløpig i en prosess og fortsetter dialogen om løsning med grunneiern­e, skriver Drønen.

I forhold til ønsket om nedsatt fartsgrens­e henviser hun til veivesenet.

Samferdsel­ssjef Vidar Ose i fylkeskomm­unen sier til Lister at han ikke vil uttale seg om brevet beboerne sendte til kommunen, men at de generelt sammen med Statens vegvesen og berørte kommuner vil jobbe sammen om trafikksik­kerhetsspø­rsmål og spesielt det som berører trafikksik­ker skolevei.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Planlegger Hilde Synnes Drønen i Farsund kommune.
FOTO: OLAV HOEL Planlegger Hilde Synnes Drønen i Farsund kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway