Lister

Planlegger E39 ved Lervika

Nye Veier står ved at de ønsker at ny E39 skal krysse Fedafjorde­n ved Lervika og ikke ved dagens bro som Statens vegvesen legger opp til.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Det er Statens vegvesen som eier prosjektet med kommunedel­planen for strekninge­n fra Lyngdal til Ålgård. De legger frem en korridor fra Røyskår til Birkeland, som er basert på bruk av deler av dagens vegsystem. Nye Veiers kommentar er at vi vurderer å krysse fjorden lenger inn, og eventuelle forslag til endringer kommer som en del av Nye Veiers arbeid med kommunedel­planen for strekninge­n, skriver kommunikas­jonsrådgiv­er i Nye Veier Geir Gjervan i en e-post til regionavis­en Lister.

Lervik mest aktuell

Dette betyr at Nye Veier jobber fortsatt med sitt alternativ til plassering av den nye motorveien gjennom en lang tunnel Ytre Tjomsland til vest for Gusevik langs Fedafjorde­n. Deretter legges veien på en høybro over fjorden ved Lervika og der etter føre veien i tunnel mot Birkeland ved Feda.

Statens vegvesen ønsker å krysse Fedafjorde­n med en ny firefelts bru og tunneler tilnaermet parallelt med dagens veisystem fra Vatlandstu­nnelen til vestsiden av Fedaheitun­nelen.

Den senere tiden har det vaert spekulert i at motorveien kan bli lagt på en bro som strekker seg over Øye like nord for Eramets smelteverk ved Øyestranda og med vei i dagen ved Frøytland.

Dette forslaget avvises av kilder i Nye Veier.

Proposisjo­n utsatt

Det som kan sette bremsene på

Nye Veiers kommentar er at vi vurderer å krysse fjorden lenger inn.

Geir Gjervan

den videre prosessen med den nye firefeltsv­eien fra Lyngdal til Ålgård, er Bjerkreim og Eigersund kommuner som har satt foten ned mot planene.

Et flertall i kommunesty­ret i Bjerkreim gikk i vår mot forslaget til bompengepr­oposisjon. Bystyret i Eigersund har satt behandling­en på vent fordi de ønsker den nye motorveien naermere Egersund sentrum.

Dette har igjen ført til at Nye Veier ikke har fremmet noen bompengepr­oposisjon overfor Stortinget i høst.

 ?? FOTO: STATENS VEGVESEN ?? Slik ser Statens vegvesen for seg kryssing av Fedafjorde­n med en ny bro inntil dagens bro. Nye Veier ønsker å legge broen naer Lervika.
FOTO: STATENS VEGVESEN Slik ser Statens vegvesen for seg kryssing av Fedafjorde­n med en ny bro inntil dagens bro. Nye Veier ønsker å legge broen naer Lervika.
 ??  ?? De siste dagene har det vaert spekulert om Nye Veier vil legge E39 øst og nord for Øye Smelteverk. Etter det Kvinesdal2­4 erfarer, avvises dette.
De siste dagene har det vaert spekulert om Nye Veier vil legge E39 øst og nord for Øye Smelteverk. Etter det Kvinesdal2­4 erfarer, avvises dette.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway