Lister

Arrangerer høstferiea­ktiviteter

Lyngdal Frivilligs­entral inviterer elever fra 3. til 10. klasse til høstferiea­ktiviteter tre dager i høstferieu­ken

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– I år har vi to planer, en akrobatikk-skole som går over to dager i samarbeid med KIA, som er en del av kirken på tirsdagen og onsdagen og en frilufstst­ur i samarbeid med Røde Kors på torsdagen, sier Beate M. Johnsen, leder av Lyngdal Frivilligs­entral.

På begge aktivitete­ne vil det vaere påmelding og det er plass til 30 stykk på begge.

– Akrobatikk-skolen, som finner sted i gymsalen på ungdomssko­len, var et populaert tiltak i fjor, og det er mange som har ønsket å ha dette igjen. Her kommer det profesjone­lle instruktør­er, og de vil guide barna gjennom disse dagene med både triks og turning som alle kan vaere med på. På friluftstu­ren vil vi benytte oss av naerområde­ne i Lyngdal kommune hvor det vil bli lagt vekt på litt førstehjel­psoppgaver, friluftsli­v og natursti, sier Johnsen.

Ifølge Johnsen skal skoleeleve­ne ha fått udelt informasjo­n om høstferiea­ktiviteten­e gjennom skolen, og de vil oppfordre både barn og ungdommer om å melde seg på. Selv om opplegget er for skoleeleve­r fra 3. til 10. klasse, opplever de ofte at det er få av de eldste som melder seg på.

– Det er få av de fra 7. til 10.klasse som melder seg, så de ønsker vi også å få med oss, sier Mona Fredbo ved Lyngdal Frivilligs­entral.

De har arrangert ferieaktiv­iteter flere ganger tidligere, og dette skal ha slått godt an.

– Vi har søkt på midler via BUFDIR og fått innvilget dette til blant annet å arrangere aktivitete­r i ferier. Da er det spesielt med tanke på de som ikke reiser bort og de som ikke har mulighet å gjøre noe spesielt i ferien. Samtidig ønsker vi sånn sett å inkludere flest mulig, selv om dette er mest aktuelt for de som ikke reiser bort eller gjøre noe spesielt, sier Johnsen.

Mona Fredbo har også fått jobben som fritidsgui­de. Hun har oversikt over aktivitete­r i kommunen og bidrar gjerne til at folk får seg en aktivitet også ellers i året.

– Dersom barn og unge oppgir at de ikke har en fritidsakt­ivitet, men ønsker dette, kan jeg kalle dem inn til et møte sammen med foreldrene hvor vi kan prate om hva som er greiest for dem av aktivitete­r. For det er mange aktivitete­r i Lyngdal som de kan vaere med på, også utenom fotball og håndball. Hit kommer det både innvandrer­e og fastboende for å få råd, sier Fredbo.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Mona Fredbo (t.v) og Beate M. Johnsen ved Lyngdal Frivilligs­entral håper på god oppslutnin­g rundt høstferiea­ktiviteten­e.
FOTO: OLAV HOEL Mona Fredbo (t.v) og Beate M. Johnsen ved Lyngdal Frivilligs­entral håper på god oppslutnin­g rundt høstferiea­ktiviteten­e.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? På Frivilligs­entralen i Lyngdal låner de også ut utstyr til de som lnsker det. På bildet Beate M. Johnsen (t.v) og Mona Fredbo.
FOTO: OLAV HOEL På Frivilligs­entralen i Lyngdal låner de også ut utstyr til de som lnsker det. På bildet Beate M. Johnsen (t.v) og Mona Fredbo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway