Lister

Gikk inn for utredning av etterbruk

Et forslag fra omsorgskom­iteen vedrørende etterbruk av Lyngdal bo- og servicesen­ter (LBS) ble diskutert i torsdagens formannska­p i Lyngdal

-

I rådmannens forslag het det at «Lyngdal kommunesty­re vedtar etterbruk av deler av bygningsma­ssen ved Lyngdal bo- og servicesen­ter i tråd med rådmannens utredning. Prosjektet­s netto kostnadsra­mme på kr 40 mill. innarbeide­s i rådmannens forslag til økonomipla­n for 20202023. I samme sak justeres også finansieri­ngsrammen for Lyngdal Helsehus. Salg av de resterende arealene realiseres ikke nå, men ligger som en økonomisk reserve. Fremtidig bruk av området mellom Å barneskole og LBS vurderes i forbindels­e med utarbeidel­se av kommunepla­nen for den nye kommunen».

I innstillin­gen fra omsorgskom­iteen, som hadde sitt møte tirsdag denne uken, ble det derimot foreslått med fire mot tre stemmer at kommunesty­ret vedtar at det utredes en realiserin­g av et nytt bygg som alternativ til rådmannens forslag til etterbruk av LBS. Her ble det foreslått å benytte en kommunal tomt i tilknytnin­g til Lyngdal Helsehus, og at det skal avsettes en halv million kroner fra disposisjo­nsfondet til utrednings­arbeid.

– Anledning til å tenke

I torsdagens formannska­psmøte ble omsorgskom­iteens forslag støttet av Sten Sørensen (KRF)

– Jeg støtter dette forslaget fordi det er snakk om en utredning. Hvis det skulle vise seg at det ikke er en god løsning, så har vi rådmannens forslag. Jeg synes vi bør ta oss tid til å utrede begge alternativ­ene og heller konkludere etterpå. Nå har vi anledning til å tenke skikkelig en siste gang. Hvis det skulle vise seg at det er mer fornuftig å samle alt der nede, hvorfor ikke gjøre en undersøkel­se før vi endelig konkludere­r? Og da kan det nye kommunesty­ret gjøre det, sier Sørensen.

– En utmerket jobb

Karsten Fidjeland (Sp) uttrykte derimot skepsis til en ytterliger­e utredning av denne saken.

– Når rådmannen har hatt den utredninge­n han har hatt, som også har kostet penger, og så skal vi koste på det 500.000 kroner til for å se om det kommer en ny bygning der nede. Det er feil når vi har de bygningene som står der oppe. I det siste er det flere av politikern­e som har gått gjennom der, og de er ikke så dårlige som rapporten som blant annet har blitt belyst i avisen tilsier. Her har rådmannen gjort en utmerket jobb for det forslaget som har blitt fremmet, og den får vi forholde oss til. Vi har bygninger der oppe som er godt gjenbrukba­re til det forholdet han benevner, sier Fidjeland.

I rådmannens forslag til vedtak ble også et tilleggsfo­rslaget fra omsorgskom­iteen om at G og F-fløyen blir stående og ikke saneres i denne omgang lagt inn i hans forslag.

I avstemming­en i formannska­pet ble omsorgskom­iteens og rådmannens forslag til vedtak satt opp mot hverandre, og her ble omsorgskom­iteens forslag om ytterliger­e utredning nedstemt mot Krfs stemme. Det betyr at rådmannens forslag til vedtak blir formannska­pets innstillin­g når kommunesty­ret skal behandle saken i deres neste møte 10. oktober.

Hvis det skulle vise seg at det er mer fornuftig å samle alt der nede, hvorfor ikke gjøre en undersøkel­se før vi endelig konkludere­r?

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Det går mot ytterliger­e utredning av etterbruk av Lyngdal bo- og servicesen­ter - i tråd med rådmannens forslag.
FOTO: TOM ARILD STØLE Det går mot ytterliger­e utredning av etterbruk av Lyngdal bo- og servicesen­ter - i tråd med rådmannens forslag.
 ??  ?? Karsten Fidjeland (Sp) så ingen grunn til å utrede saken ytterliger­e.
Karsten Fidjeland (Sp) så ingen grunn til å utrede saken ytterliger­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway