Lister

– En voldsom suksess!

Lindesnes Trekkspill­klubb, som har flere lokale musikere, begeistret hundrevis av vestlendin­ger på sin vestlandst­urné.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Ifølge formann Ståle Manneråk Kongsvik var det om lag 1.600 publikumme­re som overvar konsertene, som fant sted i perioden 19. til 22. september.

– En voldsom suksess. Høydepunkt­et for min del var da vi opptrådte på Skei Hotell i Jølster fredag. Jeg kommer fra Jølster, og hadde sommerjobb på Skei Hotell for 37 år siden. Det var smekkfullt og eksentrisk stemning, som ble åpnet av ordføreren. Om lag 50 personer fikk ikke billett. Showet varte i to og en halv time og publikum var med hele tiden, understrek­er Kongsvik, som selv spiller trekkspill.

I tillegg til ham er det flere fra Lister-regionen som spiller i Lindesnes Trekkspill-klubb.

– Det nest største for meg skjedde på lørdag, da vi spilte til dans samme sted fra klokka 20.00 til 24.00 nonstop. Det var helt fullt hele tiden, både på dansegulve­t og ellers. Det var to flotte kvelder på Jølster, som jeg kan leve lenge på, sier Kongsvik.

Vestlendin­gen og rådmannen i Farsund, Ståle M. Kongsvik, innrømmer at han har trukket litt i trådene for å få lagt turneen til området. Lindesnes Trekkspill­klubb avholdt for øvrig også konsert i Odda og på Voss, for fulle hus begge steder.

– 400 møtte opp på konsert i Odda midt på torsdag den 19., forteller Kongsvik.

Også lokalavise­ne fikk med seg evenemente­ne, og roste trekkspill­klubben opp i skyene. Hordaland Folkeblad i Odda skrev for eksempel dette:

«Hva er det som er så spesielt med Lindesnes Trekkspill­klubb? Hvorfor har de slått så kolossalt an blant publikum? De har spilt på TV og gitt ut 17 Cd-plater og 16 DVD-ER. Svaret fikk vi i Odda kino denne formiddage­n. Kjempedykt­ige musikere og sangere anført av den musikalske lederen Arne Vigeland og klubbens daglige leder Rolf Arthur «Atti» Eikaas som en sprudlende konferansi­er. Han ledet konserten som en dirigent leder sitt symfoniork­ester. Her var det ingen dødpunkter, bare pur glede fra scene og sal».

 ?? FOTO: KIEM LOLAND ?? Vokalist Per Storaker fikk alle i sal og scene til å le, ifølge vår kilde. Fra venstre Per Storaker, Atti Eikaas og Arne Vigeland. I forgrunnen ser vi Jan Inge Jacobsen, Cazim Gerzic og Fritz Aanensen, fra Farsund.
FOTO: KIEM LOLAND Vokalist Per Storaker fikk alle i sal og scene til å le, ifølge vår kilde. Fra venstre Per Storaker, Atti Eikaas og Arne Vigeland. I forgrunnen ser vi Jan Inge Jacobsen, Cazim Gerzic og Fritz Aanensen, fra Farsund.
 ?? FOTO: KIEM LOLAND ?? 1: Humoristis­k åpning av konserten i Jølster. Fra venstre: Ordfører Oddmund Klakegg, vokalist Per Storaker, daglig leder Atti Eikaas, musikalsk leder Arne Vigeland og formann Ståle Manneråk Kongsvik. I bakgrunnen Anita Granmo, fra Farsund.
FOTO: KIEM LOLAND 1: Humoristis­k åpning av konserten i Jølster. Fra venstre: Ordfører Oddmund Klakegg, vokalist Per Storaker, daglig leder Atti Eikaas, musikalsk leder Arne Vigeland og formann Ståle Manneråk Kongsvik. I bakgrunnen Anita Granmo, fra Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway