Lister

God start på sesongen

Mathias Rasmussen fra Lyngdal har sett den ene lagkamerat­en etter den andre i FC Nordsjaell­and bli solgt til større klubber og ligaer. Det inspirerer lyngdølen.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Bare i løpet av de to siste årene har Rasmussens klubb solgt spillere til La Liga i Spania, Ligue 1 i Frankrike, Eresdivisi­e i Nederland og Serie A i Italia. Om alt går etter planen, håper lyngdølen å vaere en del av denne suksesshis­torien med spillersal­g fra den danske klubben.

– Drømmen er å bli proff i en større liga. Jeg vet at jeg har mulighet til det også, det viser overgangen­e fra denne klubben. Det finnes knapt et bedre utstilling­svindu enn Nordsjaell­and. Det er også en av grunnene til at jeg spiller her. Leverer jeg gode og jevne prestasjon­er, har jeg alle muligheter, sier Rasmussen.

– Over all forventnin­g

Selvtillit­en er tilbake igjen hos 21 år gamle Mathias Rasmussen etter en tøff start på oppholdet i Danmark etter overgangen fra Start. I sommer valgte han å forlenge kontrakten med den danske klubben - et halvt år etter at han åpnet opp for å finne seg ny klubb for å få spilletid. Nå er situasjone­n en helt annen. Rasmussen har blitt omskolert til venstrebac­k og er førstevalg i denne posisjonen på laget som etter ti spilte kamper ligger på femteplass på tabellen med 16 poeng.

– Jeg føler egentlig at det går over all forventnin­g for min egen del. Selvfølgel­ig har jeg gjort noen feil, men det er også naturlig i en helt ny rolle som venstrebac­k, sier 21-åringen.

Tøffe krav

Rasmussen ønsker å vaere en angrepsvil­lig venstrebac­k som bidrar med mange målpoeng i løpet av en sesong. I løpet av de ti første seriekampe­ne, hvor han har spilt sju av disse fra start, står han bokført med to scoringer og like mange assist. Det er bare starten, ifølge spilleren selv.

– Antall scoringer er litt vanskelig å tallfeste hvor mange jeg bør klare siden jeg er venstrebac­k, men antall målgivende bør ligge på rundt ti om jeg skal vaere fornøyd.

– Er du blitt litt tøffere med deg selv siste årene når det gjelder å stille krav til egne prestasjon­er?

– Jeg tror jeg er nødt til å stille krav til meg selv for å kunne utvikle meg slik jeg ønsker som spiller. Det er helt naturlig, svarer han.

Donerer lønn

Lyngdølen er en av kun to spillere fra Norge som er en del av veldedige organisasj­onen Common Goal. Her gir fotballspi­llere rundt om i verden bort en prosent av lønna si til de fattigste i fotballver­den. At det ikke er flere fra Norge som ønsker å gi bort en 1 prosent av inntekten fra fotballspi­llingen til den veldedige organisasj­onen, tror Rasmussen handler om at ikke så mange er klar over det.

– I min klubb har vi har hatt representa­nter for Common Goal på to treningsle­irer for å fortelle om arbeidet. Jeg tror langt flere hadde bidratt om de hadde visst om det. Det koster jo veldig lite. Forhåpentl­igvis kan det at Jürgen Klopp nå er med bidra til at enda flere får øynene opp for organisasj­onen.

 ??  ??
 ?? FOTO: BOESENFOTO.DK / KOMMISSION ?? Mathias Rasmussen stortrives i ny posisjon.
FOTO: BOESENFOTO.DK / KOMMISSION Mathias Rasmussen stortrives i ny posisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway