Lister

- Det er ikke så veldig gøy akkurat nå

Karl Rødseth (25) medgir at det er kjipt å vaere Filspiller for tiden.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Mandag kveld gikk laget han har spilt for i ti sesonger på sitt niende strake tap. På de ni kampene har FIL 5-51 i målforskje­ll. Sist seier kom mot tabelljumb­o Tveit 5. august.

Marginer

– Det er ikke så veldig gøy akkurat nå, med få spillere på trening og det at vi nesten ikke klarer å stille lag til kampene. Men vi må bare gjøre det beste ut av det, og avslutte sesongen på best mulig måte, sier Rødseth.

Til tross for den dystre tapsrekken, og det faktum at det blir 5. divisjonss­pill på FIL, eller Farsund og Lista Idrettsklu­bb (FLIK) som det blir hetende da, neste sesong, har ikke 25-åringen noen planer om å legge fotballsko­ene på hylla.

– Jeg vil tro at jeg fortsetter ja. Jeg håper og tror at vi vil klare å skrape sammen en mer stabilt lag da, forteller han.

SITAT: Vi må bare gjøre det beste ut av det, og avslutte sesongen på best mulig måte.

Hjemme mot Fløys andrelag i Alcoa miljøpark mandag kveld gikk marginene nok en gang imot for de hvitgrønne.

– Vi skapte noen sjanser, men ble for unøyaktige. Det er vanskelig når vi hele tiden må stille med nye spillere og nye konstellas­joner, sier Rødseth.

Sammen med keeper-reserve Martin Bruvik var han blant de beste i Fil-drakten mandag kveld.

– Martin sto bra. Han hadde riktignok en tabbe på det ene målet, men så reddet han åtte hundrepros­entsjanser, sier Filtrener Ronny Fredriksen.

– Nytteløst

Han føler han gjentar budskapet etter nesten hver eneste kamp.

– Vi hadde flere store sjanser, men det skjer liksom det samme hver gang. Vi har gedigne muligheter til å score mål, og så scorer motstander­laget. Det skjedde

flere ganger i kveld. Man føler at man jobber og jobber, uten å få noe som helst igjen for det. Det er liksom nytteløst, sukker Fredriksen.

Ole Kristian Fuglestad, som var hjemme på permisjon fra militaeret, og som gjorde et lite gjeste-comeback, hadde flere store sjanser for FIL mandag. Men ballen ville ikke i mål.

– Fløy 2 var gode, og spilte veldig direkte fotball. For vår del så får vi aldri stilt med vårt antatt beste lag. Det er store utskifting­er fra kamp til kamp, og underveis i kampen måtte vi også denne gang gjøre bytter som gjør at det hele tiden ble omrokering­er. Når det blir slik blir det ingen samhandlin­g, og da er det forferdeli­g vanskelig for de stakkarene som spiller. Vi må bare gjøre så godt vi kan ut sesongen, sier Fil-treneren.

Unggutter

Nok en gang slapp han utpå to 16-åringer. En av dem, Øyvind Vidringsta­d, fikk sin debut på A-laget. Jens Martin Samuelsen har vaert innpå tidligere.

– Selv om det er tøffe tak får de prøvd seg. Det er god laerdom, mener Fredriksen.

Til helgen venter Kvinesdal borte. Da de to lagene møttes i vår, var det kvindølene som trakk det lengste strået og vant 5-1.

– Aller først må vi hjem og telle opp antall spillere. Så får vi ta det derfra. Det er en ny kamp og nye muligheter. Man vet aldri, sier Ronny Fredriksen, som foreløpig ikke har gitt Fil-ledelsen svar på hvor vidt han fortsetter eller ikke som trener neste sesong.

Tre kamper før slutt ligger FIL på nedrykkspl­ass med 11 poeng, 18 poeng bak Kvinesdal, som ligger tredje sist.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: TOM ARILD STØLE ?? FIL, anført av kaptein Karl Rødseth (25) gikk på sitt niende strake tap, hjemme mot Fløy 2 mandag kveld.
ALLE FOTO: TOM ARILD STØLE FIL, anført av kaptein Karl Rødseth (25) gikk på sitt niende strake tap, hjemme mot Fløy 2 mandag kveld.
 ??  ?? Fil-trener Ronny Fredriksen kan ikke annet enn å se videre til neste kamp, borte mot Kvinesdal førstkomme­nde lørdag.
Fil-trener Ronny Fredriksen kan ikke annet enn å se videre til neste kamp, borte mot Kvinesdal førstkomme­nde lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway