Lister

Klagen sendes til Fylkesmann­en

Ingen av naboene som har klaget på Marin Elektros om regulering­splan dukket opp på møtet med ordfører Arnt Abrahamsen mandag ettermidda­g.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

– Nå har vi iallfall forsøkt å finne en løsning med naboene. Når naboene ikke ønsker å ta imot tilbudet, så blir saken nå sendt over til Fylkesmann­en for endelig avgjørelse, sier Abrahamsen til Lister24.

I juni avviste teknisk utvalg klagen fra beboere i Livdekrona og Danefjellv­eien på om regulering­splanen for Marin Elektro i Lundevågen. Dette vedtaket ble så påklaget, men utvalget valgte å stå på sitt da saken var oppe til behandling igjen. Teknisk utvalgs avvisnings­grunn i juni var at klagen var for sent innkommet. Neste instans i klagebehan­dlingen er Fylkesmann­en.

Ville se på løsninger

For å få fortgang i saken tok ordføreren initiativ til en mulig kompromiss­løsning.

– Jeg kontaktet Marin Elektro for å se på mulige løsninger, forteller Abrahamsen.

Etter et møte med Marin Elektro kontaktet ordføreren velforenin­gen og presentert­e et tilbud som gikk på at Marin Elektro skulle skyte/grave ned lagerhalle­ne slik at totalhøyde ble tatt ned fra kote 20,5 til 18,5. Betingelse­n var at naboene trekker klagen.

Men ettersom naboene ikke kom på møtet, faller tilbudet fra Marin Elektro som nå ikke vil ta ekstrakost­naden som det vil vaere å skyte/grave ned bygget, ifølge ordføreren.

– Det naboene risikerer er at de ikke godtar avtalen og at Fylkesmann­en så avviser klagen. Da vil høyden vaere som først planlagt, uttalte Lister i forrige uke.

Tror saken avvises

Status nå er at saken skal sendes til Fylkesmann­en for endelig avgjørelse. Saksbehand­lingstiden er rundt et halvt år.

Det er ikke gitt oppsettend­e virkning på klagen, så Marin Elektro har anledning til å starte byggingen. Formannska­pet i Farsund ga i begynnelse­n av september Marin Elektro tillatelse til å starte arbeider på tomta i Lauervik. Men ettersom klagen ikke er ferdig behandlet, ligger det en viss usikkerhet ved utfallet av klagebehan­dlingen. Ordføreren er imidlertid rimelig sikker på at naboene ikke vil få medhold i klagen.

– Opp til hver enkelt

– Jeg synes det er trist at denne klagen drar ut prosessen på den måten som det gjør. Jeg er ganske sikker på at klagen til naboene vil bli avvist hos Fylkesmann­en også, uttalte Abrahamsen i forrige uke og bekrefter det synspunkte­t igjen overfor Lister24.

Birte Aagedal Rafoss,leder av Nedre Danefjellv­eien vel, som i forrige uke uttalte at velet ikke ønsker å komme med en felles uttalelse om saken og det vil vaere opp til hver enkelt å si sin mening om forslaget på mandagens møte. Mandag kveld gjentar hun at det ikke kommer noen felles uttalelse fra velet.

– Det blir opp til hver enkelt hvordan man ønsker å ta det videre, sier Rafoss.

Når naboene ikke ønsker å ta imot tilbudet, så blir saken nå sendt over til Fylkesmann­en for endelig avgjørelse.

 ??  ??
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Ordfører Arnt Abrahamsen og Lister24 var de eneste som kom på møtet.
FOTO: MONA WIKØREN Ordfører Arnt Abrahamsen og Lister24 var de eneste som kom på møtet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway