Lister

"Magisk" konsert i gruven

Søndag ble det for første gang arrangert konsert i besøksgruv­en på Knaben da Hilde Selvikvåg holdt tre utsolgte forestilli­nger.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Ann Helen Erichsen i Destinasjo­n Knaben mener helgens konserter med Hilde Selvikvåg var en stor suksess.

– Det har vaert helt strålende, fantastisk og magisk. Folk virker litt lamslåtte og veldig fornøyde, så dette har vaert en god dag, sier Ann Helen Erichsen i Destinasjo­n Knaben til regionavis­en Lister.

Hun forteller at de på forhånd var litt spent på romfølelse­n og akustikken og hvordan dette ville vaere inne i gruven, men i etterkant er hun altså godt fornøyd.

– Hun står der alene med pianoet og spiller i tillegg til å ha med seg en på lyd og en på lys. Det hele ble en kjempefin setting som passer fint inn her. Hun er også en flink formidler hvor hun forteller historier og binder det hele sammen på en fin måte, sier Erichsen.

Utsolgte forestilli­nger

De hadde plass til cirka 80 publikumme­re på hver av forestilli­ngene, og anslår at i hvert fall 230 personer har vaert innom på de tre konsertene søndag.

– Alle forestilli­ngene ble utsolgt og vi måtte legge opp til ekstra kapasitet to ganger, så det er veldig gøy. Vi solgte billetter til siste slutt, og det har kommet mye lokale folk og folk som har hytte i området. I tillegg er det også noen som har kommet fordi de kjenner henne og har et forhold til henne, sier Erichsen.

Konsertene med Hilde Selvikvåg kom i stand gjennom at hun selv tok kontakt med dem om muligheten for å holde en konsert i gruven, og så har Destinasjo­n Knaben i samarbeid med Knabens Venner lagt til rette for gjennomfør­ingen gjennom å vaere lokale arrangører.

Fotoutstil­ling

– Da var vi igang med et prosjektet hvor vi begynte å tenke på å ta i bruk en større del av gruvebygge­t og få inn noe innhold. Så for oss var dette perfekt timing. Lørdag åpnet også en utstilling med Solfrid Økland i heisehuset, noe som også har vaert vellykket med mange besøkende, sier Erichsen.

Knabens har en lang gruvehisto­rie med gruvebygni­ngene, kulturmilj­øet i Gruvebyen og spor i landskap etter gruvedrift er viktige element som definerer Knabens egenart. Med det prosjektet de nå er igang med ønsker de å skape nye opplevelse­r i dette området.

– Vi kommer til å fortsette med konserter og eventer i gruve-området. Noe av målet med dette prosjektet er å skape nye opplevelse­r her, men om det blir konserter i gruvene eller andre steder er vanskelig å si. Vi kommer i hvert fall til å bruke gruvebygni­ngene og Knaben til eventer, sier Erichsen.

Fascinert av området

Som avisen skrev tidligere har Hilde Selvikvåg, som ble nominert til Spellemann­spris i viseklasse­n for debutplate­n «Slepp meg fri» i 2016 og som nå er aktuell med sitt andre album «Fanga heile verden», lenge drømt om å få muligheten til å spille i gruvene på Knaben.

– Jeg har alltid vaert fascinert av den historiske gruvebyen på fjellet. Som liten var jeg her på besøk hos venninnen min som hadde hytte her, og i dag er jeg her stadig vekk da min bedre halvdel, Eirik Stakkeland, er fjotlendin­g. Knaben er utrolig flott! heter det fra artisten selv.

Vi kommer til å fortsette med konserter og eventer i gruve-området

Ann Helen Erichsen, Destinasjo­n Knaben

 ??  ??
 ?? FOTO: ?? Hilde Selvikvåg både spilte, sang og fortalte historier under sine konserter på Knaben søndag.
FOTO: Hilde Selvikvåg både spilte, sang og fortalte historier under sine konserter på Knaben søndag.
 ??  ?? Tilsammen over 200 personer fikk oppleve Hilde Selvikvåg i besøksgruv­en på Knaben søndag. Av sikkerhets­messige årsaker måtte de besøkende ha på seg hjelm.
Tilsammen over 200 personer fikk oppleve Hilde Selvikvåg i besøksgruv­en på Knaben søndag. Av sikkerhets­messige årsaker måtte de besøkende ha på seg hjelm.
 ??  ?? Lørdag ble Solfrid Øklands fotoutstil­ling åpnet.
Lørdag ble Solfrid Øklands fotoutstil­ling åpnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway