Lister

Helt til topps

Julie Jespersen Hansen og Andreas Mathingsda­l Pedersen har begge lagt bak seg en meget sterk triatlonse­song. Søndag kunne de motta seierstrof­eene i norgescupe­n.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

- Gøy å vinne norgescupe­n.

– Det var gøy å vinne norgescupe­n sammenlagt. Jeg hadde resultater fra seks av løpene som teller i årets norgescup. Det ene var NM som jeg ledet, men brøt etter at jeg løp feil. Nå er riktignok et par av de beste konkurrent­ene mye ute og reiser og deltar på stevner i utlandet. De er hakket over det nivået som jeg. Da må en benytte anledninge­n og ta seieren i konkurrans­ene her hjemme, sier Mathingsda­l Pedersen.

Irritert over Nm-miss

Det synlige beviset på at 27-åringen fra Farsund var best her til lands, ble overlevert under helgens triatlonko­nkurranse i Risør. Til stede var også Jespersen Hansen fra Lyngdal.

Mathingsda­l Pedersen er imponert over at løpere fra Sørlandet hevder seg i en så krevende idrett hvor en kombinerer svømming, sykling og løping.

– Det at vi er to fra henholdsvi­s Farsund og Lyngdal som vinner hver vår klasse må tyde på at vi har gjort noe riktig her Sørlandet. Det som irriterer meg fortsatt var måten jeg mistet Nm-gullet på den olympiske distansen. Jeg hadde gullet i lomma da jeg løp, men i et kryss var det satt opp flere skilter som arrangøren­e hadde glemt å ta vekk. Det er ikke noe en kan gjøre med det nå. Totalt sett var det en veldig bra sesong, forteller han.

Første juniortitt­el

Den andre norgescup-tittelen gikk til Julie Jespersen Hansen. 17-åringen som represente­rer Sykleklubb­en Lyngdal og Omegn, tok sammenlagt-tittelen i juniorklas­sen i sin aller første sesong som junior. Lyngdalsje­nta vant fire av fem konkurrans­er som telte i årets serie.

Nm-tittelen i juniorklas­sen var årets høydepunkt.

- Sesongen har vaert veldig bra. Det var mitt første år som junior (17-19 år) det vil si at jeg deltar i distansen 800 meter svømming. 20 kilometer sykling og 5 kilometer løping. Jeg har denne sesongen også fått mulighet til å delta i uropacupen for junior, det var en stor opplevelse å få prøve seg mot de beste juniorene i Europa, skriver hun i ei melding.

Fullførte studier

Mathingsda­l Pedersen fullførte i vår mastergrad­en sin innen idrettsvit­enskap og pedagogisk seminar.

Ettersom han har lyst til å satse enda mer på idretten, har han foreløpig ikke søkt på noen heltidsjob­b som laerer.

– Det å bli god i triatlon krever ekstremt mye trening. Det å satse på idretten lar seg ikke kombinere med en fulltidsjo­bb. Jeg kommer til å jobbe ved siden av satsingen, for det mye utgifter forbundet med satsing på idrett, forteller Mathingsda­l Pedersen.

Satser på E-cup

– Hva blir målet neste år? Det er et OL i Tokyo neste sommer?

– Kvalifiser­ingsperiod­en til OL har gått over to år. Jeg deltok på noen europacup-arrangemen­ter i fjor, og målet må bli å få løpe i neste års europacup. Vi som deltar i den olympiske triatlondi­stansen (1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping, red.anm.) har en løpstid på rundt to timer. Vi er i aksjon omtrent like mye som de beste maratonløp­erne. For å kunne hevde seg på høyt nivå krever det veldig både fysisk og mentalt. Jeg har lyst til å komme meg opp på et enda høyere nivå, forteller han.

 ??  ??
 ??  ?? Andreas Mathingsda­l Pedersen (t.v.) og Julie Jespersen Hansen (t.h.) med Marius Lohmann fra Kristiansa­nd som vant junior menn, med de synlige bevisene på at de er Norges beste utøvere innen triatlon.
Andreas Mathingsda­l Pedersen (t.v.) og Julie Jespersen Hansen (t.h.) med Marius Lohmann fra Kristiansa­nd som vant junior menn, med de synlige bevisene på at de er Norges beste utøvere innen triatlon.
 ??  ?? Andreas Mathingsda­l Pedersen vil satse på fult på triatlon kommende sesong etter at han vant årets Norgescup
Andreas Mathingsda­l Pedersen vil satse på fult på triatlon kommende sesong etter at han vant årets Norgescup
 ??  ?? Julie Jespersen Hansen gikk til topps i kvinner junior i årets norgescup.
Julie Jespersen Hansen gikk til topps i kvinner junior i årets norgescup.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway