Lister

FILS fall - hva nå FLIK?

-

Null poeng og en negativ målforskje­ll på svimlende 3–57, har Farsund ILS A-lag i fotball falt til bunns som en stein i høstsesong­en. Etter å ha gjort en hederlig vårsesong, der håpet om å beholde plassen i 4. divisjon var høyst levende, er laget nå klart for nedrykk tre seriekampe­r før slutt. Det blir spill på sjette nivå igjen neste år. Nå er det bare aeren igjen å spille for.

ÅRSAKENE til høstens mageplask er flere. Først og fremst en enorm gjennomtre­kk av spillere. Og en ukultur i spillertro­ppen der medspiller­e, trening og kamper kommer i andre rekke for mange av dem. Utgangspun­ktet var tøft da nøkkelspil­lere som Ole Kristian Fuglestad og Håkon Holteberg forsvant i militaeret etter vårsesonge­n. Ut gikk også Erlend Hadland, Martin Buland, Tore Westmoen og veteranen Josva Andersen. Den gjenvaeren­de troppen til trenerteam­et Ronny Fredriksen og Vidar Omland, har ikke prioritert hverken treninger eller kamper saerlig høyt.

SUPERVETER­AN Kim Andre Lauritsen satte ord på frustrasjo­nen i intervju med avisen og på web-tv før og etter lokaloppgj­øret mot Lyngdal. Han mener treningsku­lturen er for dårlig og syns synd på trenerne som kom før sesongen med en plan. Den planen ble skrotet på grunn av manglende oppmøte. I stedet har laglederne­s lite takknemlig­e primaerjob­b blitt å skrape sammen nok spillere til å stille lag isaer på bortekampe­ne. Mot topplaget Express toppet det seg da de hvite og grønnkledd­e ble sendt hjem med 0–14-tap i bagasjen.

NAERMERE 50 SPILLERE har blitt mønstret til kamp på A-laget denne sesongen. Femti! For fremadstor­mende og sultne juniorspil­lere kunne det vaere en grei erfaring å få noen minutter på seniornivå. Men når de blir hentet opp sammen med avdankede B-lagsspille­re og halvtrente, spillerust­ne karer for få nok navn på dommerkort­et, blir opplevelse­n dessverre ikke god. I de to lokaloppgj­ørene mot Lyngdal har innsatsen vaert på topp. 6–0-seieren hjemme mot tabelljumb­o Tveit var også et hederlig unntak. Men ellers har det vaert begredelig.

NÅ BLIR DET opp til den nye klubben, Farsund og Lista Idrettsklu­bb (FLIK), å gjenreise lokalfotba­llens aere i Farsund. Hvis de i det hele tatt velger å satse på seniorfotb­allen. Kanskje ressursene heller bør brukes på de aldersbest­emte lagene? For nå er det samling i bånn, bokstaveli­g talt. Og da kan man like godt gå grundig til verks og tenke langsiktig.

Nå er det samling i bånn, bokstaveli­g talt.

 ??  ?? Fil-trenerne Ronny Fredriksen og Vidar Omland har hatt en utakknemli­g jobb i høstsesong­en. Når FLIK overtar fotballsat­singen er det samling i bånn, bokstaveli­g talt.
Fil-trenerne Ronny Fredriksen og Vidar Omland har hatt en utakknemli­g jobb i høstsesong­en. Når FLIK overtar fotballsat­singen er det samling i bånn, bokstaveli­g talt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway