Lister

Samler seg om tingretten

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Alle de tre stortingsr­epresentan­tene fra Lister ønsker å beholde Lister tingrett.

– Vi i KRF vil, ikke bare lokalt men også sentralt, arbeide for at Domstolkom­misjonens forslag ikke blir gjennomfør­t. Vi er mot den sentralise­ringen vi nå ser, sier stortingsr­epresentan­t Hans Fredrik Grøvan (KRF).

Om Domstolkom­misjonens forslag skulle bli realisert, vil det ikke vaere noen tingrett mellom Kristiansa­nd og Stavanger. Grøvan mener reiseavsta­nden betyr et betydelig forverret tilbud for publikum i regionen.

– Nå bygges ny E39 og jeg tenker Lister tingrett i stedet bør styrkes ettersom den nye veien utvider nedslagsfe­ltet, sier Grøvan.

– Forsvinner tingretten, blir det et mindre advokatmil­jø som igjen betyr dårligere tjenester for innbyggern­e, sier Grøvan.

Stortingsr­epresentan­t Ingunn Foss (H) understrek­er at ingenting er bestemt.

– Nå skal vi gå nøye gjennom dette utfra hensynet til rettssikke­rheten, samtidig som vi må ivareta distriktsh­ensynet og ikke svekke regionens juridiske kompetanse og statlige arbeidspla­sser, sier Foss og understrek­er at hennes mål er at Lister tingrett beholdes.

– Dette har jeg allerede tatt opp med justismini­steren og jeg håper at vi skal klare å lande dette til beste for alle, sier Foss.

Også stortingsr­epresentan­t Gisle Meiniger Saudland (Frp) er opptatt av at Lister tingrett må beholdes.

– I dagens samfunn har vi råd til oppretthol­de lokale tingretter. Jeg ser ingen grunn til at Lister tingrett skal flyttes, sier Meiniger Saudland som følger opp med skriftlig spørsmål til justismini­steren.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Stortingsr­epresentan­t Hans Fredrik Grøvan (KRF) mener Lister tingrett bør styrkes.
FOTO: MONA WIKØREN Stortingsr­epresentan­t Hans Fredrik Grøvan (KRF) mener Lister tingrett bør styrkes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway