Lister

Størst oppslutnin­g i fylket

110 av de 145 elevene fra 1. til 7. trinn deltok på årets Sommerles i Haegebosta­d. Det er høyst oppslutnin­g i hele fylket.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Sommerles.no er en gratis nasjonal, digital sommerlese­kampanje i regi av folkebibli­otekene. Målgruppen er alle barn fra 1. til 7. klasse, og målet er å få flest mulig av dem til å lese mest mulig i sommerferi­en.

Dét har de lykkes godt med i Haegebosta­d kommune. For mens oppslutnin­gen på landsbasis var 29,8 prosent og oppslutnin­gen i Vest-agder var 33,8 prosent, så slo kommunens unge til med et langt høyere tall.

– 75,9 prosent oppslutnin­g, det vil si 110 deltakere av 145 mulige, noe som gjør at vi har høyest oppslutnin­g i Vest-agder, opplyser biblioteks­jef

Målet er å få flest mulig av dem til å lese mest mulig i sommerferi­en

Anne Turid Nøkland

Anne Turid Nøkland.

Disse 110 deltagerne har sammenlagt lest 1.986 bøker - og så mange som 183.613 sider.

På landsbasis har 130.000 unge deltatt, og tilsammen har de lest over 1,5 millioner bøker. Den mest leste boka i landet i sommer er «Operasjon Mørkemann» av Jørn Lier Horst. Den har blitt lest nesten 16.000 ganger.

På nettsiden sommerles.no har deltagerne samlet såkalte Xp/poeng for hver leste side, de har svart på oppgaver, kunnet se hva venner leser og tjent opp digitale troféer. Underveis i kampanjen gjør deltagerne seg fortjent til små premier som de har hentet på biblioteke­t.

Det hele avsluttes med lokale fester rundt om i kommunene.

–Vi har nå hattsommer les avslutning på begge bibliotek, med boller og trekning av flere premier. En stor takk og ros til alle barn som har lest masse i løpet av sommeren. Det er deres fortjenest­e at vi har størst oppslutnin­g i Vest-agder, sier Nøkland.

 ??  ?? Noen av elevene fra Eiken skole som mottok premie i forbindels­e med årets Sommerles-kampanje. Fra venstre: Lotte, Mille, Emil Johannes, Amalie, Andreas, Jonathan og Lev
Noen av elevene fra Eiken skole som mottok premie i forbindels­e med årets Sommerles-kampanje. Fra venstre: Lotte, Mille, Emil Johannes, Amalie, Andreas, Jonathan og Lev

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway