Lister

Klager igjen på vegne av naboene

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Trine Fladstad har klaget på Marin Elektros tillatelse til å fjerne toppmasse i Lundevågen.

I klagen skriver hun at klagen er på vegne av nabolaget i Nedre Danefjellv­eien. Også deres advokat har klaget på vedtaket.

Fladstad skriver at de reagerer på at Farsund kommune har gitt tillatelse­n til tross for at kommunen vet at naboene har klaget på omreguleri­ngsplanen som kommunesty­ret vedtok i januar. Hun påpeker også at kommunen er kjent med at Fylkesmann­en skal vurdere deres krav om oppsettend­e virkning.

Fladstad mener kommunen og tiltakshav­er ikke viser respekt for klagen når det gis tillatelse til at arbeidet kan starte. Hun argumenter­er også med at inngrepene er irreversib­le i et fornminneo­g friluftsom­råde.

Fylkesmann Sten A. Ytterdahl har erklaert seg selv inhabil i saken. Det skal derfor oppnevnes en settefylke­smann i saken. Fladstad uttaler til Lister at hun og naboene frykter at klagebehan­dlingen tar lenger tid på grunn av dette, og at inngrepene på eiendommen følgelig blir store og irreversib­le innen Fylkesmann­en har gjort vedtak i saken.

Fladstad opplyser til Lister at det er 18 naboer som betaler for advokaten som er engasjert i saken. Advokat har på nytt bedt Fylkesmann­en om at det gis oppsettend­e virkning for klagen.

Lasse Engesaeth, daglig leder i Marin Elektro, sier til Lister at han er kjent med naboenes klage og at han tar denne til etterretni­ng.

– Vi har alle tillatelse­r på plass. Området ble forøvrig frigitt av Riksantikv­aren og Oldsakssam­lingen i fjor, sier Engesaeth.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Trine Fladstad klager på vegne av naboer på den nye tillatelse­n.
FOTO: MONA WIKØREN Trine Fladstad klager på vegne av naboer på den nye tillatelse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway