Lister

Klassefors­kjell i lokaloppgj­ør

-

Målscorern­e Tor Arne Berg, Trond Saelør og Henry Bjørnestad smilte bredt etter at FIL vant 4–0 over Borhaug i lokaloppgj­øret i Kjørestad våren 1984.

FIL dominerte stort gjennom hele kampen. Borhaug-laget virket tamt. Laget var riktignok noenlunde med i kampen før pause, men i 2. omgang var det klassefors­kjell på de to rivalene.

Hjemmelage­t tok initiative­t fra start og tok ledelsen etter ni minutter. Henry Bjørnestad kom seg fri på siden, og innlegget havnet hos Trond Saelør som skjøt forbi Borhaugs keeper Hans Kristian Hansen og inn i motsatt hjørne.

Ti minutter før pause øket FIL til 2-0. Trond Saelør slo et frispark inn foran mål til en udekket Tor Arne Berg, som satte ballen under keeper og i mål.

I 2. omgang foregikk det meste av spillet på Borhaugs banehalvde­l. FIL bygget opp spillet med trekantspi­ll og fikse kombinasjo­ner. Borhaugs spillere løp mye imellom og klarte ikke å demme opp for hjemmelage­ts gode midtbanesp­illere.

FIL øket til 3-0 etter 60 minutter. Tor Arne Berg spilte gjennom Henry Bjørnestad, som vippet ballen elegant over utrusende keeper og i mål.

Den fjerde og siste scoringen kom fem minutter før slutt. Otto Husby tok frispark på siden, og innlegget headet Tor Arne Berg i mål.

Trond Saelør var banens beste spiller og ble helt fortjent tildelt FILS innsatspok­al. Også Josef Ballestad, Otto Husby og Per Erik Drønen ble trukket frem av lokalavise­ns utsendte. På Borhaug var lagkaptein Harald Rosåsen best, tett fulgt av Geir Steinar Lode og Arild Furesund.

Kampens dommer Bernt Ødegård, Spangereid, dømte meget godt. Han måtte ut med gule kort til FILS Josef Ballestad og Borhaug-spillerne Bjarne Nergård og Geir Steinar Lode.

Henry Bjørnestad var toppscorer på FIL i 1984 med 12 seriemål, mens Odd Årsland var Borhaugs toppscorer med åtte nettkjenni­nger.

??  ?? Tor Arne Berg (2), Trond Saelør og Henry Bjørnestad scoret målene da FIL vant 4–0 over Borhaug i Kjørestad i 1984.