Lister

For 50 år siden

-

OLAV SKØIENS forretning i Strandgate­n i Farsund var overtatt av Alf Kjerran fra Kristiansa­nd. Forretning­en ble startet i 1897, og Skøien hadde vaert ansatt siden 1930. Siden 1941 hadde han vaert forretning­ens sjef. Den nye eieren ønsket å utvide varespekte­ret og satse mer på maling, tapeter og gulvbelegg. Albert Kløvfjell var ansatt som ekspeditør.

OLAV DAASNES sluttet som rektor ved Farsund realskole og gymnas. Han hadde vaert ansatt ved skolen siden 1934, det aller meste av tiden som bestyrer, senere rektor. Talerliste­n var lang, og Arvid Stolpestad takket på vegne av laererne. Han trakk blant annet frem økningen fra tre klasser og 75 elever i 1934 til 19 klasser og 450 elever i 1969.

VANSE SKOLE vant sykkelkonk­urransen i regi av flystasjon­en og sikret seg et vandreskjo­ld til odel og eie. Vanse vant foran Borhaug og Ore, og med på laget var Jan Arthur Årstad, Oddmund Stenberg, Gudmund Årstad, Inger Runemo og Liv Samuelsen. Laerer Jan Viksle var lagleder.

WALTER ØSTENSEN ble gjenvalgt som formann i Farsund Sangforeni­ng på årsmøtet, og han fikk med seg Harald Knudsen, Olav Køhn og Petter Ledsaak i nytt styre. Årsmøtet sto ellers i 100 års jubileets tegn, og det ble vedtatt at jubileet skulle markeres med stor fest på Husan 29. november.

TORVALD FARBROT ville trekke seg tilbake som organist etter å ha betjent Lyngdal kirkes aerverdige orgel siden 1945, med et par års pause innimellom. Farbrot var laerer, og hadde ikke tid til å fortsette. Det ble for mye med 40 gudstjeste­r og 30 bryllup i året, pluss begravelse­r. Farbrot hadde fått et års permisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway