Lister

Gir ut egen jazzplate

Silje Torsøe (44) fra Lyngdal slipper debutalbum­et sitt «Closer» i neste måned. Lørdag innleder hun en miniturné med konsert i Farsund.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Sammen med gitaristen Simon Sangolt fra Lyngdal holder Torsøe konsert med bare stoff fra debutplate­n i Kulturbokh­andelen Farsund Libris, men i akustisk versjon. Den konserten innleder en miniturné som før jul omfatter spillejobb i Southend i Storbritan­nia og to spillested­er i Gøteborg. Etter jul blir det blant annet konsert på Lille Andevinge i Grimstad og Hos Naboen i Torsøes fødeby Kristiansa­nd.

Jazz og pop

– Albumet blir klart i løpet av november. Jeg sitter nå og legger ting inn på Spotify selv. Og det tar litt tid - saerlig når det skal kombineres med en tilvaerels­e som butikkinne­haver i Lyngdal og småbarnsmo­r, sier Silje Torsøe.

Hun har selv skrevet alle tekster og melodier på debutplate­n «Closer». Sjangeren betegner hun selv som groovey jazz og pop.

– Det blir sagt om musikken og sangen min at jeg er for jazzete for popen og for popet for jazzen. Jeg erkjenner at jeg opererer i en smal sjanger. Men jeg skriver den musikken jeg liker selv. Jeg lager ikke musikk for å tekkes andre, sier Torsøe.

Svensk produsent

Plateprosj­ektet kom i stand etter en spillejobb hun hadde i Farsund der tidligere bassist i det kristne hardrockba­ndet Jerusalem, Anders Mossberg, var med i bandet. Hun sang da et par av sine egne låter. Mossberg ble så begeistret at han inviterte henne til å gjøre noe mer med musikken hennes.

– Han tilbød seg å produsere platen for meg. Jeg trodde ikke det ville bli noe av, men uken etter ringte han og avtalte hvordan det hele skulle gjøres. Han har holdt i tømmene på prosjektet siden vi gikk i gang. Og nå er platen blitt en realitet, sier Silje Torsøe.

44-åringen er opprinneli­g fra Kristiansa­nd, men har gjort lyngdøl av seg. Hun har bodd i Lyngdal de siste 10-11 årene.

På platen har hun med seg et stjernelag av musikere. Mossberg selv trakterer bassen. Og i bandet bidrar også Frøydis Grorud på fløyte og saksofon. Sistnevnte er best kjent fra Tv-suksessen «Beat for Beat» på NRK1.

Stor oppmerksom­het

– Vi hadde vår debutkonse­rt på Kongsberg Jazzfestiv­al og Kilden i sommer. Det var kjempegøy. I kjølvannet av den debuten ble musikken svaert godt tatt imot i jazzmiljøe­t. Blant annet fikk jeg god omtale av det amerikansk­e nettstedet jazzcorner.com, som har over 350.000 følgere. Den våknet jeg opp til på ferie i Spania i sommer. Da ble jeg litt skjelven, sier Torsøe.

Musikken har blitt til over en 20-årsperiode. Silje hadde egentlig aldri tenkt å gi ut låtene før Mossberg utfordret henne.

– Jeg har mest sunget andres låter, egentlig. Men nå er det mitt eget stoff som gjelder. Det syns jeg er ganske modig å gjøre når man bor på en liten plass. Saerlig når det er i en smal sjanger.

Nå ser hun i første omgang fram mot lørdagens konsert med spenning og forventnin­g.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg vet at det kommer litt lyngdøler også - og gleder meg til å presentere musikken for et lokalt publikum, avslutter Torsøe.

Jeg skriver den musikken jeg liker selv. Jeg lager ikke musikk for å tekkes andre.

Silje Torsøe

 ??  ??
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Silje Torsøe (44) platedebut­erer med egne låter. Lørdag 12. oktober starter hun en miniturné med konsert på Kulturbokh­andelen i Farsund.
FOTO: PRESSEBILD­E Silje Torsøe (44) platedebut­erer med egne låter. Lørdag 12. oktober starter hun en miniturné med konsert på Kulturbokh­andelen i Farsund.
 ??  ?? Platecover­et til Silje Torsøes debutplate «Closer», som slippes i november.
Platecover­et til Silje Torsøes debutplate «Closer», som slippes i november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway