Lister

Lokal mann siktet for uaktsomt drap

En lokal mann i 20-årene er siktet for å kjørt på og drept Daisy Maï Tran ved Snartemo 2. juni. Siktelsen som ble presentert av politiadvo­kat Hellek Rue i går lyder på uaktsomt drap, uaktsom forvoldels­e av betydelig skade, brudd på hjelpeplik­ten og promil

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no MONA WIKØREN mona@lister24.no

Det bekrefter politiadvo­kat Hellek Rue på en pressekonf­eranse i Kristiansa­nd onsdag.

Pågripelse­n fant sted ved 06-tiden onsdag, i naerheten av mannens bopel i Vest-agder.

– Han er nå siktet for uaktsomt drap, uaktsom forvoldels­e av betydelig skade, brudd på hjelpeplik­ten og promillekj­øring, sier Rue, som ikke ønsker å si noe naermere om hvor mannen kommer fra.

Avhør

Etter det Lister erfarer er det en lokal mann som er hjemmehøre­nde i regionen som er siktet av politiet. 28 år gamle Daisy Maï Tran, som var fransk statsborge­r ble funnet død på Urestadveg­en ved Snartemo i Haegebosta­d tidlig søndag morgen 2. juni. En kvinne i 20-årene, fra Litauen ble et lite stykke unna funnet hardt skadet.

Politiet har siden da jobbet ut fra en teori om at de ble påkjørt, og at sjåføren stakk fra stedet. Det skal ifølge politiet ikke ha vaert noen forbindels­e mellom siktede og de to som ble påkjørt.

Den siktede satt i avhør utover onsdagen. Advokat Berit T. Knudsen er oppnevnt som siktedes forsvarer. Hun var ikke tilgjengel­ig for kommentare­r overfor Lister før papirutgav­en gikk i trykken onsdag ettermidda­g.

Tidligere avhørt

Politiadvo­kat Rue ønsker ikke å si noe om hva mannen har sagt så langt. Siktede skal ha vaert inne til avhør som vitne om saken tidligere i sommer.

– Det vil også bli avhørt andre vitner utover dagen og de kommende dagene. Når politiet har gjort de etterforsk­ningsskrit­tene vi mener er nødvendig, vil vi vurdere hvor vidt mannen skal varetektsf­engsles eller ikke. Normalt sett er ikke dette en type sak hvor det er nødvendig med varetektsf­engsling, sier Rue.

Det er et samlet bevisbilde i saken, bestående av tekniske og elektronis­ke spor, sammenhold­t med taktisk etterforsk­ning som skal ha ført til pågripelse­n.

Politiet har ingen grunn til å tro at det er flere som kan ha vaert involvert i påkjørsele­n. Rue ønsker ikke å si noe om det skal ha vaert passasjere­r i bilen da hendelsen fant sted.

Bilen som ble beslaglagt i august, skal ikke ha noen sammenheng med pågripelse­n. Politiet har tatt beslag i personbile­n til siktede, og undersøker denne. Når bilen ble beslaglagt, ønsker ikke Rue å si noe om.

Glad for pågripelse­n

Bistandsad­vokat for kvinnen som ble skadet, Gunnar Stokke, er glad for pågripelse­n.

– Vi er tilfreds med at politiet har hatt et gjennombru­dd som har ført til en pågripelse, sier Stokke til NRK.

– Alt jeg har å si nå er at jeg er glad for at politiet ser ut til å ha hatt en utvikling i saken, sier bistandsad­vokat, Jorunn Karin Ingebretse­n, til NRK.

Faedreland­svennen skriver at Patrick Kanerva, som driver Viking Village i tilknytnin­g til ulykkesste­det på Urestadvei­en på Snartemo, uttaler:

– Politiet ringte meg for en halvtime siden og fortalte at en person er siktet i saken. Vi er optimistis­ke for at saken nå er oppklart.

Den siktede skal ikke vaere kjent for politiet fra tidligere forhold.

Strafferam­men for uaktsomt drap er fengsel i inntil seks år.

 ??  ??
 ??  ?? Politiadvo­kat Hellek Rue forteller at mannen ble pågrepet tidlig onsdag morgen.
Politiadvo­kat Hellek Rue forteller at mannen ble pågrepet tidlig onsdag morgen.
 ??  ?? Det var 28 år gamle Daisy Maï Tran som døde, angivelig etter å ha blitt påkjørt på Urestadveg­en på Snartemo i begynnelse av juni.
Det var 28 år gamle Daisy Maï Tran som døde, angivelig etter å ha blitt påkjørt på Urestadveg­en på Snartemo i begynnelse av juni.
 ??  ?? Det var her på den avsideslig­gende Urestadveg­en vest for Snartemo at Daisy Maï Tran ble påkjørt og drept 2. juni.
Det var her på den avsideslig­gende Urestadveg­en vest for Snartemo at Daisy Maï Tran ble påkjørt og drept 2. juni.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ??
FOTO: TOM ARILD STØLE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway