Lister

– Har fulgt opp informasjo­nsplikten

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Lokal kontakt for Fred. Olsen Renewable, Kjell Rune Nakkestad, sier firmaet har kun fulgt opp informasjo­nsplikten de hadde med grunneiern­e.

– Vi gjennomfør­er den prosessen vi har vaert enige med grunneiern­e om å gjennomfør­e. Det har vi vaert nødt til å gjøre. Så skal vi følge opp kommunene. Det var vi enige med dem om da vi hadde møter med dem i vår, sier Kjell Rune Nakkestad.

Tirsdag kveld inviterte Fred. Olsen Renwable grunneiern­e i Høgefjell-kylland-området til møte. Selskapet inviterte både de selskapet har inngått avtale med for kjøp av områder og de som har sagt nei til å forhandle om avtale.

– Vi inviterte grunneiern­e til dialog. Både de grunneiere som har sagt ja og som Fred. Olsen har forhandlet frem en avtale med via en valgt advokat, men også de som har sagt nei til å inngå avtale. Poenget er at også de skulle bli orientert om de faktiske forholdene om avtalene og parken, hvis de kom med en ny vurdering. Etter dette møtet skal vi informere kommunene, sier Nakkestad.

Fred. Olsen Renwable har de siste par årene sett på muligheten­e for etablering av vindparker i Kylland - Høghei områdene.

– Husk at dette er prosjekter, ikke den nasjonale rammen for hvor vindkraft kan etableres vi snakker om. Når det gjelder Kylland-høghei-områdene, har vi fått positive tilbakemel­dinger. Vi har inngått så pass mange avtaler at vi kan bygge ut vindkraftp­arker i området. Det må foretas en konsekvens­utredning av prosjekten­e, og så skal vi informere kommunene om arbeidet som er foretatt.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Kjell Rune Nakkestad sier Fred. Olsen har fulgt opp prosessen som de har vaert enige med grunneiern­e om. Nå skal selskapet informere kommunene.
FOTO: BJØRN HOEL Kjell Rune Nakkestad sier Fred. Olsen har fulgt opp prosessen som de har vaert enige med grunneiern­e om. Nå skal selskapet informere kommunene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway